ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με τον ΥΠΕΣ της Γαλλίας συναντήθηκε ο Ν.Μηταράκης – Όλα όσα συζήτησαν

Στο επίκεντρο η διαχείριση του μεταναστευτικού

Με τον ΥΠΕΣ της Γαλλίας συναντήθηκε ο Ν.Μηταράκης – Όλα όσα συζήτησαν

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν είχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο Παρίσι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Νταρμανέν, στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Γαλλία κατά το τρέχον εξάμηνο.

Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η διαχείριση του μεταναστευτικού, η προστασία των συνόρων και η διαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον Γάλλο υπουργό «για την ώθηση που δίνει στη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου».

«Η Ελλάδα έχει δύο συγκεκριμένους στόχους. Πρώτον, θέλουμε δράσεις που θα μειώσουν τις ροές στην ΕΕ και δεύτερον ένα δυναμισμό αλληλεγγύης, ο οποίος θα έρθει να στηρίξει τα κράτη πρώτης υποδοχής. Αναμένουμε τις προτάσεις της γαλλικής Προεδρίας», επισήμανε ο κ. Μηταράκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πρόσθεσε: «Αυτό που είπαμε σήμερα στο Παρίσι είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε το νέο Σύμφωνο να μην ξαναδημιουργήσει ποτέ πίεση στα νησιά μας και στα σύνορα. Πρέπει, πλέον, να προσέξουμε τα σύνορα της ΕΕ, την ακριτική Ελλάδα να μην βρεθεί ποτέ ξανά με πρόβλημα συσσώρευσης προσφύγων και μεταναστών. Πρέπει να είναι πολύ γρήγορες οι μετεγκαταστάσεις με το νέο Σύμφωνο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.