Γ.Οικονόμου: «Η πρόταση δυσπιστίας έγινε γιατί ο κ.Τσίπρας βλέπει να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του»

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού» στην πρόσφατη κακοκαιρία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Γ.Οικονόμου: «Η πρόταση δυσπιστίας έγινε γιατί ο κ.Τσίπρας βλέπει να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του»

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσει ο ελληνικός λαός όλα όσα πρέπει να ειπωθούν για το τι συνέβη στη χώρα τα 2,5 χρόνια σε όλους τους τομείς, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη συζήτηση που ξεκινάει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι στη Βουλή η κυβέρνηση θα παρουσιάσει όλα όσα έγιναν για την Υγεία, την Παιδεία, για το εισόδημα, τις επενδύσεις, για μια σειρά ζητημάτων καθημερινότητας των ανθρώπων και συνολικά το κυβερνητικό έργο.

«Προχωράμε με επιτυχίες και αδυναμίες, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Έχουμε το θάρρος να λέμε τι δεν πήγε καλά και να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε» είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες και πρωτόγνωρες κρίσεις αυτά τα 2,5 χρόνια. Θα συζητηθεί και αυτό, και οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Η πρόταση δυσπιστίας έγινε εξαιτίας της εντεινόμενης απαξίωσης και φθοράς του κ. Τσίπρα ο οποίος βλέπει να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του».

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Ανδρουλάκη την χαρακτήρισε αντιφατική και πρόσθεσε ότι «είναι ένας ευγενής άνθρωπος που δεν έχει την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά όπως είπε προσεγγίζει τα προβλήματα «χωρίς ρεαλισμό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι όλοι οι υπουργοί στηρίζονται από τον πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία, ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Μέτρο μας είναι οι ανάγκες του κόσμου. Αναγνωρίσαμε ότι δεν φτάσαμε ακόμη στο επίπεδο που θέλαμε να φτάσουμε. Υπάρχει ανάγκη καλύτερου συντονισμού του κράτους. Έχουν γίνει αρκετά κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια αλλά θέλουμε ακόμη δουλειά».

Αναφερόμενος στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και στο εάν έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού είπε: «Όποιος είναι υπουργός έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Η προτεραιότητα μας είναι πως θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Το ζητούμενο δεν είναι το πινγκ πονγκ ευθυνών αλλά να φτάσουμε σε επίπεδο ικανό να διαχειριζόμαστε με επάρκεια κρίσεις. Οφείλουμε να έχουμε αίσθηση του μέτρου. Παντού υπάρχουν ευθύνες αλλά και αντικειμενικοί λόγοι για το τι συμβαίνει. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού».

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην αποζημίωση των 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, είπε ότι αυτό το ποσό είναι ανεξάρτητο από τις υποχρεώσεις της Αττικής Οδού εάν προσφύγουν κάποιοι στη Δικαιοσύνη.

Για τους αποκλεισμένους στους δρόμους, όπως έγινε στην Κατεχάκη, ο κ. Οικονόμου είπε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει ενώ τόνισε ότι για όσους δεν είχαν ρεύμα ο ΔΕΔΗΕ θα προβεί σε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με την δημιουργία μηχανισμού αυτόματων αποζημιώσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η κυβέρνηση στηρίζει τα νοικοκυριά καλύπτοντας το 70-90% της αύξησης στο ρεύμα μέχρι τις 300 κιλοβατώρες, ενώ είπε ότι θα υπάρξει ανάλογη στήριξη και στις επιχειρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος ερωτώμενος για πιθανές πρόωρες εκλογές ο κ. Οικονόμου είπε ότι “εκλογική χρονιά είναι το 2023”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.