ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χρ. Σπίρτζης: «Υπάρχουν άλλοι τρόποι να μεταδίδει ένα κανάλι το πρόγραμμά του – Το Διαδίκτυο»

Χρ. Σπίρτζης: «Υπάρχουν άλλοι τρόποι να μεταδίδει ένα κανάλι το πρόγραμμά του – Το Διαδίκτυο»

Ως προσπάθεια της κυβέρνησης να χαμηλώσουν οι τόνοι στο ζήτημα τηςαδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ερμηνεύεται η δήλωση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης προγράμματος από όσους δεν πάρουν άδεια, όπως το διαδίκτυο.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του για την «επόμενη ημέρα» των τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις άδειες, ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα τηλεοπτικό κανάλι να κλείσει, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν πέτυχε να πάρει μία άδεια τηλεοπτικής εκπομπής».

«Υπάρχουν άλλοι τρόποι να μεταδίδει ένα κανάλι το τηλεοπτικό του πρόγραμμα», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Οι άλλοι τρόποι είναι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες, υπάρχουν δύο μεγάλες στη χώρα μας, υπάρχει το διαδίκτυο».

Για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης των τηλεοπτικών σταθμών ανέφερε «γιατί να συρρικνωθούν; Θα δώσουν μία καλή προσφορά και θα πάρουν άδεια. Κάποιοι θα μείνουν απ’ έξω και αυτοί που θα μείνουν απ’ έξω θα είναι αυτοί που θα δώσουν λιγότερα χρήματα».

«Εγώ εκτιμώ ότι η οικονομική δυνατότητα των καναλιών και των εταιρειών που αναφέρατε είναι τέτοια που μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα διαθέσουν στο ελληνικό δημόσιο, ένα πολύ μεγάλο ποσό και να έχουν άδεια. Δηλαδή, όλο αυτό που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, να μην έχουμε τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχουν αυτά τα κανάλια χωρίς άδεια, και χωρίς να πληρώνουν για την άδεια προς το ελληνικό δημόσιο, είναι καλύτερα δηλαδή;» κατέληξε ο υπουργός Υποδομών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.