ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σήμερα αναμένεται «λευκός καπνός» από το κτίριο της ΓΓΕΕ – Πόσο θα πληρώσουν οι νέοι καναλάρχες τις άδειες;

Σήμερα αναμένεται «λευκός καπνός» από το κτίριο της ΓΓΕΕ – Πόσο θα πληρώσουν οι νέοι καναλάρχες τις άδειες;

Μετά από ένα ολονύχτιο θρίλερ στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα, αναμένεται να βγει “λευκός καπνός” και να ανακοινωθούν οι κάτοχοι των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας εξελίσσεται ομαλά και μετά τα μεσάνυχτα “κλείδωσε” και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται, η διαδικασία του διαγωνισμού έχει επιταχυνθεί και ενώ αρχικά προβλέπονταν πώς θα διαρκέσει περί τις 48 ώρες εκτιμάται τελικά πώς εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν όλες μαζί, όπως άλλωστε προβλέπεται, παρά το γεγονός ότι κάποιοι το βράδυ μπορεί να κοιμήθηκαν στα ράντζα τους έχοντας εξασφαλίσει την τηλεοπτική άδεια.

Άλλες πηγές αναφέρουν πώς το αντίτιμο για τις δύο τηλεοπτικές άδειες που φέρεται να έχουν “κλειδώσει” ήταν αρκετά υψηλό. Το γεγονός αυτό, αν επιβεβαιωθεί, καθώς ακούγονταν ποσά τις τάξεως των 30.000.000 ευρώ και των 40.000.000 τότε θα πρόκειται για μία “νίκη” της κυβέρνησης, αφού κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να βάλει χρήματα στα δημόσια ταμεία από τη χρήση των τηλεοπτικών αδειών.

Θα είναι δε ένα ακόμη “όπλο” στην φαρέτρα του Μεγάρου Μαξίμου κατά της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει την διαδικασία της αδειοδότησης και υποστηρίζει πώς είναι έωλη και με πολλά “κενά”. Η δε ΝΔ σημειώνει πώς αν εκλεγεί κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Παππά, αν και τελευταία τα μαζεύει δηλώνοντας πώς δεν θα πάρει πίσω τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες αλλά θα δώσει ακόμη περισσότερες.

Το πόσο τελικά θα πληρώσουν οι νέοι “καναλάρχες” μένει να το δούμε, όπως και το ποιοι θα είναι αυτοί και ποιοι θα διεκδικήσουν στη συνέχεια τις άδειες για την θεματική τηλεόραση που ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σύντομα διαγωνισμός ο γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Από τους οκτώ συνολικά υποψήφιους οι τέσσερις βρίσκονται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την Alter Ego, ο Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, ο Ιβάν Σαββίδης για τη DIMERA και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία.

Οι υπόλοιποι 4 υποψήφιοι εκπροσωπούνται από τους Γενικούς Διευθυντές και συγκεκριμένα, ο Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, ο Κάρολος Αλκαλάι για το Star, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΙ και ο Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον Alpha.

Από το απόγευμα χθες, έγινε γνωστό πώς η πρώτη άδεια είχε ήδη δοθεί, αν και αυτό κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να το διαψεύσουν, ίσως ωστόσο προκειμένου να διαφυλάξουν το κύρος της διαδικασίας που θεωρείται “απόρρητη”. Ήταν γνωστό ωστόσο πώς από τις 9 το πρωί που ξεκίνησε το αργότερο στις 7 το απόγευμα θα είχε δοθεί η πρώτη άδεια.

Οι πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα πώς δεν υπήρξε διάλειμμα όπως προβλέπονταν μετά την κατακύρωση της πρώτης τηλεοπτικής άδειας και η διαδικασία συνεχίστηκε προκειμένου να αποδοθεί και η δεύτερη, κάτι που φέρεται να έγινε μετά τα μεσάνυχτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως λέει και ο λαός όμως, Κυριακή κοντά γιορτή και θα ξέρουμε σε λίγες ώρες πώς διαμορφώνεται το νέο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και πόσα χρήματα έβαλε το Δημόσιο στα ταμεία του απ’ αυτή τη διαδικασία που πολύ συζητήθηκε, είχε έντονο παρασκήνιο και εξελίχθηκε σε θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.