ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι επόμενες κινήσεις του Αλ.Τσίπρα μετά τη ΔΕΘ

Οι επόμενες κινήσεις του Αλ.Τσίπρα μετά τη ΔΕΘ

Κινητικότητα επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά επικοινωνιακές κινήσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες μετά την φετινή παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε το περιθώριο υποσχέσεων όπως τις δύο προηγούμενες χρονιές, καθώς η δεύτερη αξιολόγηση είναι μπροστά και οι εταίροι και δανειστές παρακολουθούν με προσοχή. Ο οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση που περιέγραψε στην ομιλία του περιλαμβάνει και το μείζον, που είναι η ρύθμιση του χρέους που ,μέχρι στιγμής, έχει εισπράξει την επίμονη άρνηση του Βερολίνου που εξακολουθεί να έχει τον καθοριστικό λόγο και ρόλο. 

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι  οι απώλειες από την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου σε συντάξεις και ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είναι πολύ μεγάλες. Το επιχείρημα της διανομής στους ασθενέστερους, από τις εισπράξεις του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, παραμένει σε ισχύ και θα φανει σύντομα. Άλλωστε, το κόστος το περιέγραψε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ξέροντας ότι για κάποιο διάστημα τουλάχιστον θα έχει να αντιμετωπίσει την έντονη κριτική των ακόμη λειτουργούντων καναλιών και την εχθρότητα των ιδιοκτητών τους. 

Ήδη από την Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας ανλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής. Ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Κεφαλονιά, το πρόγραμμα άλλαξε και επισκέφθηκε την Θάσο που επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές και όπου ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών. 

Ο κ. Τσίπρας πέταξε πάνω από τη Θάσο και ακολούθως δήλωσε: «Άμεσα, τις επόμενες ημέρες, αμέσως μετά την κατάσβεση θα έχουμε  μια πλήρη καταγραφή, προκειμένου να προβούμε άμεσα και στις αποζημιώσεις. Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις σε γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του ΕΛΓΑ, θα αναλάβει άμεσα. Σε ό,τι αφορά στους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, το υπουργείο Υποδομών θα δώσει τη δυνατότητα μιας αποζημίωσης για επανακατασκευή οικιών. Θα υπάρχει η δυνατότητα μιας αποζημίωσης κατά 80% από χρήματα του Υπουργείου Υποδομών, του Κράτους και 20% από μακροχρόνιο δανεισμό».  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αξιοποίησε χθες την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, γιατί άνοιξαν τα σχολεία δίχως προβλήματα. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Παιδείας και «αξιολόγησε» την προσπάθεια του υπουργείου και του Νίκου Φίλη με «Άριστα 20». «Το σημερινό αποτέλεσμα έχει εκπλήξει ακόμα και τους πιο δύσπιστους και ενδεχομένως κάποιοι θα δυσκολευτούν να βγάλουν ειδήσεις. Και αυτή είναι η καλύτερη είδηση. Άριστα, 20!…Είχαμε βάλει ένα στοίχημα μεγάλο, να επιστρέψουμε σε αυτή τη σχολική χρονιά στην κανονικότητα, να την προσεγγίσουμε και να την ξεπεράσουμε. Και ακούω από εσάς ότι όχι μόνο καταφέραμε να ανοίξουμε τα σχολεία αλλά έχουμε καταφέρει να πάνε στη θέση τους περισσότεροι αναπληρωτές από κάθε άλλη χρονιά και άρα ξεπερνάμε τον κύκλο της κρίσης και επιστρέφουμε στην κανονικότητα» ήταν η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.