ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένταση στην Κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του Γ. Δραγασάκη για το χρέος

Ένταση στην Κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του Γ. Δραγασάκη για το χρέος

Φουντώνει το ενδυκυβερνητικό παρασκήνιο μετά την παραδοχή βόμβα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει μεγάλη ελάφρυνση του χρέους, καθώς οι χώρες που δανείζουν την Ελλάδα είναι κι αυτές υπερχρεωμένες.

Η παραδοχή αυτή ήρθε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον χειρισμό του χρέους, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να πάει στη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή στην Μπρατισλάβα και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ χωρίς τα βάρη της διαπραγμάτευσης.

Για αυτό άλλωστε πίεσε ιδιαίτερα τους υπουργούς που εμπλέκονται με τη διαπραγμάτευση και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων να ολοκληρωθούν αυτά μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Τσίπρας έθεσε τελεσίγραφο στους υπουργούς με τους οποίους μάλιστα ήταν και ιδιαίτερα αυστηρός.

Για το θέμα του κ. Δραγασάκη υπήρξε μία διαρροή από το περιβάλλον του αντιπροέδρου ώστε να μην μπαίνει ψηλά ο πήχυς για την ελάφρυνση του χρέους, κάτι που δείχνει πως επιμένει στις χθεσινές του δηλώσεις.

Αυτή ακριβώς η διαρροή σε συνδυασμό με τις δηλώσεις έφτασαν και στα “αυτιά” του Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι έντονα ενοχλημένος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News στη συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί άντρες, ο κ. Τσίπρας επέπληξε τον κ. Δραγασάκη, καθώς τέτοιες διαρροές δυναμιτίζουν το σκηνικό και δημιουργούν πρόβλημα και στην κυβέρνηση.

Το θέμα αυτό που προέκυψε ξαφνικά είναι ιδιαίτερα σοβαρό πολιτικά, καθώς ο κ. Δραγασάκης είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπεύθυνος για τον Χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και όλου του οικονομικού επιτελείου.

Σε αυτό το περίεργο πολιτικό σκηνικό ανάμεσα σε Τσίπρα και Δραγασάκη έρχεται να προστεθεί και η αινιγματική δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που δεν απαντώνται, γιατί εάν απαντηθούν είναι σαν να χτυπάς τον φίλο σου”.

Το θέμα του χρέους πάντως επειδή για την κυβέρνηση είναι στην κορυφή και η κορωνίδα της διαπραγματευτικής πολιτικής, όλο αυτό το σκηνικό διαρροών και ενοχλήσεων σίγουρα αποδυναμώνει την προσπάθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.