ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τί έγινε στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας «την είπε» στους Συνέδρους;

Τί έγινε στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας «την είπε» στους Συνέδρους;

Ο πρωθυπουργός αλλά και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατάφερε με μια κουβέντα του να ξεσηκώσει τους συνέδρους από τις καρέκλες τους χθες το βράδυ εκφράζοντας την ενόχλησή του για την ψηφοφορία η οποία επικύρωνε, αντίθετα από την πρότασή του, την πρόταση να συμπεριλαμβάνονται οι βουλευτές στην ποσόστωση 25% με την οποία 37 θέσεις από τις 151 της ΚΕ προορίζονται για κυβερνητικά στελέχη λέγοντας «Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου». 

Ο Δημήτρης Βίτσας επιχείρησε να παρέμβει για να προστατέψει τον πρόεδρο αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα, καθώς με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις για ζητήματα του καταστατικού σε συνέδριο που δεν είναι καταστατικό, ούτε λίγο ούτε πολύ κατέστησε την ψηφοφορία μη γενόμενη και έδωσε το σήμα να πάει η διαδικασία στο επόμενο θέμα.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, αντιλαμβανόμενος τις εντυπώσεις που δημιουργούνται, επανήλθε στο βήμα και σημείωσε πως παρόλο που η επιχειρηματολογία Βίτσα ήταν σωστή εν τούτοις το κόμμα είναι κυρίαρχο σώμα και δικαιούται ακόμη και να κάνει λάθος. «Δε ζήτησα να παρθεί πίσω μια απόφαση», είπε αλλά το προεδρείο να ξαναβάλει το ζήτημα με την προβλεπόμενη  διαδικασία (δύο εισηγητές από την κάθε πλευρά) λόγω της σοβαρότητας ενός ζητήματος που είναι πέραν της αρμοδιότητος του συνεδρίου (καθότι τακτικό και όχι καταστατικό).

«Ένα λάθος δε διορθώνεται με άλλο λάθος», επισήμανε ο πρόεδρος. Κατά την επανάληψη της ψηφοφορίας υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η αρχική εισήγηση, οι βουλευτές να μην συμπεριλαμβάνονται στην ποσόστωση, όπως προβλέπει το καταστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.