ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Παππάς για ΕΣΡ: «Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ»

Ν.Παππάς για ΕΣΡ: «Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ»

«Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ και η πρόταση της ΝΔ για Κουτρομάνο στέλνει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα» ανέφερε, μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν σήμερα, μία μόλις ημέρα μετά το «ναυάγιο» της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός πρέπει να επιστραφούν χρήματα στους υπερθεματιστές, είπε ακόμη ο κ. Παππάς.

Η απόφαση του ΣτΕ μας δεσμεύει και θα την εφαρμόσουμε, τόνισε και επισήμανε πως «κάναμε λάθη, αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι».

Αντισυνταγματική κρίθηκε η μεταφορά αρμοδιοτήτων και όχι ολόκληρη η διαδικασία την νομοθέτησης, επανέλαβε ο υπουργός, ενώ για τον αριθμό «4» των αδειών, τόνισε πως ελήφθη υπόψη η μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και ο παράγοντας βιωσιμότητας των καναλιών.

«Δεν έχει υπάρξει απόφαση που να μας αναγκάζει να το αλλάξουμε αυτό» είπε και συμπλήρωσε: «Η πολιτική άποψη ήταν σαφής, υποστηρίχθηκε τεκμηριωμένα, εξακολουθεί να ισχύει».

Οταν ρωτήθηκε αν το ΣτΕ λέει ότι τον αριθμό πρέπει να τον κρίνει το ΕΣΡ, ο κ. Παππάς απάντησε:

«Δεν το ξέρω, δεν έχω την απόφαση του ΣτΕ».

Ωστόσο, προσέθεσε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να δεχθεί το ΕΣΡ, όταν συγκροτηθεί, να έχει σύμφωνη γνώμη για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Η νομοθεσία θα προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ, οι αποφάσεις του οποίου δεσμεύουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είτε μας αρέσουν είτε όχι» είπε. Για τον ανασχηματισμό, ανέφερε πως είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού και τόνισε πως τώρα έχουμε την δυνατότητα συγκρότησης του ΕΣΡ, καθώς και ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Twitter, δε, ο κ. Παππάς έκανε μια σειρά αναρτήσεων για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ΝΔ «αντιγράφει εννέα φορές τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να καταργήσει». Νωρίτερα, είχε τουιτάρει: Σβίγκου: Η πρόταση για Κουτρομάνο δείχνει σαφή διάθεση αλλαγής στάσης της ΝΔ Καθώς φαίνεται, στον ΣΥΡΙΖΑ διακρίνουν διάθεση αλλαγής στάσης της ΝΔ, μετά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι πρόεδρος του ΕΣΡ ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρομάνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.