ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων σε μια ύστατη προσπάθεια για την συγκρότηση του ΕΣΡ

Σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων σε μια ύστατη προσπάθεια για την συγκρότηση του ΕΣΡ

Σε μία τελευταία προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την συγκρότηση του ΕΣΡ προχωρά το Μέγαρο Μαξίμου και η προσοχή επικεντρώνεται στη Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδριάζει εκ νέου σήμερα στις 3 το μεσημέρι.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει εμφανώς χαμηλώσει τους τόνους. Και κοινή διαπίστωση είναι πως οι πολιτικές ισορροπίες είναι λεπτές, πράγμα που σημαίνει ότι για να καρποφορήσουν οι όποιες προσπάθειες συγκλίσεων και συναινέσεων θα πρέπει όλες οι πλευρές να βάλουν νερό στο κρασί τους. 

Κομβικό ρόλο στην όλη προσπάθεια διαδραματίζει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο οποίος τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση. 

Οι πρώτες γέφυρες από την κυβέρνηση πάντως έπεσαν στα κόμματα  μέσω των τροπολογιών την περασμένη εβδομάδα, ενώ και σε επίπεδο προσώπων εμφανίζονται ανοικτοί ακόμα και για να εξετάσουν νέες προτάσεις.

Κατά τα λοιπά, από το Μαξίμου θυμίζουν ότι είναι συνταγματική υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει για να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή. Και επιμένουν ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας, «παρά τα όποια προσχήματα». 

Οι ενδείξεις επίσης με δεδομένο ότι η ΝΔ ζητά κατάργηση των τεσσάρων αδειών και του άρθρου 2Α και εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για συγκρότηση ΕΣΡ, μάλλον δεν είναι και τόσο θετικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κηβερνητικές πηγές πάντως, απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει η κυβέρνηση αν προκύψει ναυάγιο αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Και όπως εξηγούν αυτο σημαίνει: ή ότι θα υπάρξει και νέα διάσκεψη προέδρων ή ότι η κυβέρνηση  θα προχωρήσει σε νομοθέτηση προσωρινού καθεστώτος για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.