ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τσίπρας από Σάλτσμπουργκ: «Η προσφυγική κρίση χωρίζει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα»

Τσίπρας από Σάλτσμπουργκ: «Η προσφυγική κρίση χωρίζει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα»

O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά το τέλος στης άτυπης συνόδου κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για το μεταναστευτικό, έκανε λόγο για δύο στρατόπεδα στους κόλπους των χωρών – μελών της ΕΕ σχετικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Η προσφυγική κρίση είναι το κεντρικό πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης και χωρίζει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα», είπε.

«Από τη μία υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι το πρόβλημα λύνεται φτιάχνοντας κράτη φρούρια, ενώ από την άλλη αυτοί που πιστεύουν ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πρέπει να αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες του, όπως οι πόλεμοι, συρράξεις και ανισότητες στις χώρες από όπου προέρχονται οι προσφυγικές ροές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, τόνισε ο κ.Τσίπρας, ότι πρέπει να υπάρχει και ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός που να είναι αποτελεσματικός για την διαχείριση των συνόρων, για τον διαμερισμό των ευθυνών και των βαρών.

«Αυτή είναι η κυρίαρχη αντίθεση. Όσοι ανήκουν στο πρώτο στρατόπεδο, έχουν κοντόφθαλμη λογική. Η Ελλάδα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία (…) Δεν θα μπορούσε να ανήκει στο δεύτερο στρατόπεδο. Είναι η πρώτη χώρα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο στρατόπεδο που έχει ένα όραμα για την Ευρώπη και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει μπροστά της. Όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν την Ελλάδα στο άλλο στρατόπεδο, πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά. Πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός και η λογική», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.