ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τσίπρας σε Σταϊνμάιερ: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα χρόνια της λιτότητας»

Τσίπρας σε Σταϊνμάιερ: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα χρόνια της λιτότητας»

Τα θετικά βήματα της ελληνικής οικονομίας και την αλλαγή σελίδας στη χώρα μετά από εννέα σχεδόν χρόνια σκληρής λιτότητας τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό πρόεδρο.

Ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Σταϊνμάιερ ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα στήριξης και έχει αφήσει πίσω της τα δύσκολα χρόνια της λιτότητας, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία του για το μέλλον της Ευρώπης, που όπως είπε απειλείται από την άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να μιλήσει για το σπουδαίο ρόλο που παίζει η Ελλάδα στη μεταναστευτική κρίση, δηλώνοντας, παράλληλα, περήφανος για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα γενναίο, θαρραλέο βήμα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι μοντέλο συνεννόησης για δύο λαούς που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά και συμβάλλει στην εδραίωση της ειρήνης στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε αυτό το μομέντουμ που επισκέπτεστε την Ελλάδα, η επίσκεψη σας μπορεί να αποτελέσει μια αφορμή για μια νέα περίοδο στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Θέλουμε να σχεδιάσουμε ένα μέλλον ισότιμης συνεργασίας που αξίζει στους λαούς μας. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ή να κρύψουμε όποιες διαφορές έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Για όποιες διαφορές έχουμε, θα πρέπει να ορίσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας απομονώνοντας τις ακραίες φωνές», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη θα βρεθεί στη σωστή πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.