ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φλαμπουράρης προς Κοτζιά με Καβάφη: «Δεν θα βρεις άλλες θάλασσες» – Πού να τις βρει; – Αφού τις έδωσε όλες (upd)

Φλαμπουράρης προς Κοτζιά με Καβάφη: «Δεν θα βρεις άλλες θάλασσες» – Πού να τις βρει; – Αφού τις έδωσε όλες (upd)

Ο Φλαμπουράρης απαντά στον Κοτζιά με… στίχους Καβάφη: «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες».

Σχολιάζοντας την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, χρησιμοποίησε στίχους από το ποίημα «Η πόλις» του Καβάφη: «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θά βρεις άλλες θάλασσες», προσθέτοντας ότι «Τον εκτιμά πάρα πολύ, αλλά δεν περίμενε ότι θα αντιδρούσε με αυτό τον τρόπο».

Πού να βρει «καινούριες θάλασσες» ο Κ.Κοτζιάς, αφού… τις έδωσε όλες;

Στην Αλβανία έδωσε το βόρειο Ιόνιο. Εχουμε αλλαγή συνόρων, το είπαν όλοι ακόμα και ο Α.Τσίπρας, επίσημα.

Στη Τουρκία της αναγνώρισε αυτό που επιζητεί χρόνια, την αναγνώριση «ειδικού καθεστώτος» στο Αιγαίο με το να προωθήσει την επέκταση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων και των δικαιωμάτων της Ελλάδας που απορρέουν από την σύμβαση του Montego Bay, με το να επεκτείνει τα ΕΧΥ στα 12 μίλια ΜΟΝΟ στο Ιόνιο!

Στα Σκόπια τους δίνει το δικαίωμα με αυτά που υπέγραψε να αποκτήσουν πρόσβαση στο Αιγαίο, να αποκτήσουν χώρο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, να αποκτήσουν αλιευτικό κι εμπορικό στόλο κλπ. κλπ.

Πού να βρει άλλη θάλασσα; Μόνο ο Ατλαντικός κι Ειρηνικός μένει…

Σε ερώτηση για την πορεία της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ. υπογραμμίζει ότι παραμένει έντιμη και πως η Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτελεί το πεδίο δοκιμασίας, «είναι τόσο φανερά επωφελής και σύμφωνη με τη λογική, που απονομιμοποιεί φανατικές αναγνώσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.