Στ.Πέτσας: «Η επίσκεψη του Χ.Χαφτάρ στην Αθήνα ενόχλησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν»

Στ.Πέτσας: «Η επίσκεψη του Χ.Χαφτάρ στην Αθήνα ενόχλησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επεσήμανε ότι η επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα ενόχλησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που ωστόσο δεν επηρεάζει την Ελλάδα.

Την ελπίδα πως θα βρουν τον βηματισμό τους τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από τις διαπραγματεύσεις στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν για τη Λιβύη και στις οποίες θα μετέχουν και χώρες που δεν συμμετείχαν στη Διάσκεψη.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα θέματα που την αφορούν.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «ενοχλήθηκε προφανέστατα από το γεγονός ότι ήρθε ο κ. Χαφτάρ αμέσως πριν πάει στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε στην ελληνική συνδρομή».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν μας επηρεάζει εμάς αυτό», συμπληρώνοντας πως «εμάς μας επηρεάζει ο στόχος να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

Επεσήμανε, δε, ότι πυξίδα της Ελλάδας είναι το διεθνές δίκαιο, σημειώνοντας πως η Αθήνα δεν θα ακολουθήσει τον κ. Ερντογάν σε χαρατηρισμούς.

«Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα σήμερα», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ερντογάν άσκησε κριτική στην Ελλάδα και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Κυριακή, πριν από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι, δεν κάνει σωστά βήματα. Δεν ξεκίνησε καλά σε αυτή την διαδικασία» ανέφερε σύμφωνα με τη Yeni Safak.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.