ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

M. Χρυσοχοΐδης: Κατέθεσε νέες αλλαγές για το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις

M. Χρυσοχοΐδης: Κατέθεσε νέες αλλαγές για το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατέθεσε νέες αλλαγές στο κείμενο του νομοσχεδίου για τις συγκεντρώσεις.

Βασικό σημείο των αλλαγών η αστική ευθύνη του διοργανωτή σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών καθώς η έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου ήγειρε ενστάσεις κυρίως στο ότι δεν είναι ο διοργανωτής αυτός ο οποίος πρέπει να λαμβάνει μέτρα αλλά η αστυνομία. Στη βάση αυτή ο κ. Χρυσοχοΐδης διέγραψε τη φράση σύμφωνα με την οποία ο διοργανωτής θα έπρεπε να έχει λάβει όλα τα αναγκαία και πρόσφορα μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή της ζημίας και την αντικατέστησε με τη φράση “έχει τηρήσει τις υποχρέωσεις του, όπως αυτές αναφέρονται περιοριστικά…”.

Παράλληλα στην παράγραφο 3 του άρθρου 3 εκτός από την αυθόρμητη συνάθροιση επιτρέπεται χωρίς γνωστοποίηση εφόσον τηρούνται προϋποθέσεις εκτός από την αυθόρμητη και η έκτακτη συνάθροιση.

Τέλος, η αστυνομία σε περίπτωση που απαγορεύσει συνάθροιση πλέον θα πρέπει να υποδεικνύει εφόσον είναι εφικτό άλλο χώρο συνάθροισης.

Λίγη ώρα νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής η ένταση χτύπησε κόκκινο καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25 κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας για τα άρθρα που αφορούν στην απαγόρευση συνάθροισης αλλά και την ευθύνη του διοργανωτή. “Πρόκειται για νομοθέτημα φασίζουσας έμπνευσης και πατερναλιστικής λογικής. Έρχεται στη συγκεκριμένη περίοδο γιατί η ΝΔ έχει ιδεολογικές εμμονές απέναντι στους αδύναμους και απέναντι σε αυτούς που διεκδικούν. Φοβάστε ότι η καταστροφή που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση, θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη την οποία επιθυμείτε να προλάβετε” είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Οι αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ Σπήλιου Λιβανού: “” Ονειρεύεστε μαγκάλια, συσσίτια καταστροφές με έναν μόνο στόχο, να επανέλθετε στην εξουσία. Γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Η συνεχής θέση σας για ταύτιση με χούντα δείχνει ότι είστε ανιστόρητοι και ότι είτε ότι δεν έχετε νιώσει ως πρόσωπα τι θα πει ΕΑΤ-ΕΣΑ, βασανιστήρια και χούντα είτε κάποιοι το έχουν ξεχάσει.
Εκτός του ότι έχετε γελοιοποιηθεί, ταυτίζετε δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές με τη χούντα. Είναι ντροπή , αίσχος και θα σας καταδικάσει η ιστορία. Έχουμε την πολιτική βούληση να εφαρμόσουμε το νομοσχέδιο”
είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αίτηση αντισυνταγματικότητας της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε καθώς στηρίχθηκε μόνο από ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.