ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Πιερρακάκης: «Να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία εξαιτίας της γραφειοκρατίας»

Κ.Πιερρακάκης: «Να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία εξαιτίας της γραφειοκρατίας»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το βήμα της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου του που απλοποιεί την διαδικασία για τους γονείς των παιδιών που κάνουν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία, ανέφερε πως «όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από την αδυναμία του κράτους να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση πλευρών της Δημόσιας Διοίκησης».

Ο κ. Πιερρακάκης αναφερόμενος στις διαδικασίες ψηφιοποίησης τόνισε ότι πάνω από 800.000 επισκέψεις σε γκισέ έχουν αποφευχθεί με την ψηφιοποίηση υπεύθυνων δηλώσεων, εξουσιοδοτήσεων και λοιπά.

​«Οι αριθμοί είναι μεγάλοι και δείχνουν πόσο πολύ ο κόσμος δίψα για να μην ταλαιπωρείται», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι καμία κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να γυρίσει στους γονείς των παιδιών που κάνουν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία και να τους πει πείτε μας μπράβο που αλλάξαμε μια διαδικασία που σας ταλαιπωρούσε χρόνια.

«Πρέπει να πούμε συγγνώμη για όλες αυτές τις ώρες, τις ουρές, όλα αυτά τα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, για όλη την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλοι οι γονείς και όχι μόνο . Πρέπει να πούμε μια μεγάλη συγνώμη, τη συγνώμη της εκκρεμότητας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε . Θα προχωρήσουμε αυτού του τύπου τις ψηφιακές τεχνολογίες για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτές τις αλλαγές μπορούμε να τις αγκαλιάσουμε όλοι μαζί γιατί δεν έχουν κομματικό χρώμα».

Ο κ.Πιερρακάκης ανέφερε ότι η μεγάλη φιλοσοφική αλλαγή που συντελείται σήμερα στο υπουργείο είναι ότι περνάμε από τις υποδομές στις υπηρεσίες και τα προϊόντα και έφερε ως παράδειγμα την καθιέρωση της άυλης συνταγογράφησης.

«Τα συστήματα υπήρχαν, το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης βασίζεται στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που υπήρχε εδώ και χρόνια. Το κόστος της επέκτασης του για να γίνει άυλη ήταν ελάχιστο και έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Θα βγάλουμε και στο μέλλον τέτοια ψηφιακά προϊόντα που το καθένα θα συνεπάγεται χιλιάδες ουρές που δεν θα πραγματοποιούνται πια».

Όσον αφορά την καθιέρωση της εξυπηρέτηση των πολιτών στα ΚΕΠ όχι μέσω φυσικής παρουσίας αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης ο κ Πιερρακάκης ανέφερε ότι πριν τον κορωνοϊό οι επισκέψεις στα ΚΕΠ ήταν 20.000 την ημέρα

Οι 12.000 επισκέψεις ήταν για βεβαίωση γνησίου υπογραφής εξουσιοδότησης και υπεύθυνης δήλωσης που πια έχουν ψηφιοποιηθεί. Ενώ 2000 ήταν οι επισκέψεις για χαρτιά δημοτολογίου που και αυτά ψηφιοποιήθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχουν όμως και κάποιες υπηρεσίες που δεν είναι δυνατόν ακόμη να ψηφιοποιηθούν. Έτσι σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία την εξυπηρέτηση μέσω τηλεδιάσκεψης για να γλιτώσει ο πολίτης την επίσκεψη του στα ΚΕΠ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.