ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα – Στο «τραπέζι» η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα – Στο «τραπέζι» η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Η κυβέρνηση, αναμένεται να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού, με αυτή τη φορά να βάζει στο «τραπέζι» την υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα συζητήθηκε η πρόταση να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στα πλοία.

Υπενθυμίζεται πως πλέον στα πλοία της ακτοπλοΐας αυξάνεται το πρωτόκολλο της πληρότητας στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

​Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να μένουν μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως το τριήμερο του 15 Αυγούστου είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

​Μάλιστα στην τηλεδιάσκεψη ειπώθηκε ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι μαζί και τον τρόπο που θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί κρατική μηχανή-δήμοι περιφέρειες-πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.