ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το «όχι» του Μ.Βορίδη για αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς λόγω καύσωνα

Το «όχι» του Μ.Βορίδη για αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς λόγω καύσωνα

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, τόνισε ότι «όσον αφορά στα στοιχεία του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Μεσσηνίας, σημειώνεται ότι από τις επισημάνσεις που διενεργήθηκαν από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες του ΕΛ.Α σε ελαιοκαλλιέργειες, διαπιστώθηκε ότι την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών του Μαΐου 2020, οι εν λόγω καλλιέργειες βρίσκονταν στο στάδιο της ανθοφορίας και συνεπώς οι τυχόν ζημιές δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και έτερη απάντηση Βορίδη για τις ζημιές από τον καύσωνα, αυτή τη φορά στο νομό Αργολίδος.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥπΑΑΤ θα δει τα στοιχεία από τις περιφερειακές διεύθυνσεις του ΕΛΓΑ και ανάλογα θα πράξει. Βέβαια τα παραδείγματα της Μεσσηνίας και της Αργολίδας, που σύμφωνα με όσα λέει ο Μάκης Βορίδης, δεν δικαιούνται αποζημίωσης, γιατί οι ζημιές από τον άκαιρο καύσωνα βρήκαν τις ελιές στην ανθοφορία, δεν φαίνεται να αφήνουν περιθώρια και ελπίδες και για τις υπόλοιπες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειωτέον ότι ο καύσωνας του Μαΐου ήταν εκτός από σφοδρός και εξαιρετικά άκαιρος, προκάλεσε δε, τεράστιες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή (λαδολιές, Καλαμών κ.λπ.) στις πιο πολλές περιοχές της χώρας, καταδικάζοντας σε ανέχεια (ελλείψει της παραγωγής και των χαμηλών τιμών) πολλά αγροτικά νοικοκυριά και τη νέα σεζόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.