ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Βαρβιτσιώτης: Τα δύο σημαντικά μηνύματα του Ρώσου ΥΠΕΞ για την Ελλάδα

Μ.Βαρβιτσιώτης: Τα δύο σημαντικά μηνύματα του Ρώσου ΥΠΕΞ για την Ελλάδα

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλά για την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα.

Απ’ όσα εξέφρασε η ρωσική πλευρά και ο Σεργκέι Λαβρόφ, είναι εμφανές ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με τις διπλωματικές της ενέργειες στην αποκλιμάκωση της κρίσης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Αυτό το μήνυμα είναι εξαιρετικά θετικό και έγινε δεκτό με έναν πολύ θετικό τρόπο από την ελληνική πλευρά» υπογραμμίζει.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης, δύο είναι οι σημαντικές ανακοινώσεις που έκανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα:

«Η πρώτη αφορά την επιβεβαίωση της πάγιας αρχής της ρωσικής διπλωματίας ότι οι χώρες έχουν την δυνατότητα επέκτασης των χωρικών τους υδάτων έως τα 12 ναυτικά μίλια και βεβαίως το δεύτερο ότι τα νησιά έχουν το δικαίωμα σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη».

«Το δεύτερο σημαντικό σημείο που προέκυψε από την επίσκεψη ήταν το ότι ο επικεφαλής του Ρωσικού ΥΠΕΞ εξέφρασε, στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, τη διάθεση της ρωσικής πλευράς, για να υπάρξει μια θετική συνεισφορά στην αποκλιμάκωση της κρίσης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αυτό ήταν κάτι που άκουσε με μεγάλη χαρά η Αθήνα».

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη σημασία της πρόσκλησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μέσα από το πλέγμα των επαφών του Ρώσου ΥΠΕΞ με όλη την πολιτική ηγεσία, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νομίζω ότι ο κ. Λαβρόφ είχε την ευκαιρία να αντιληφθεί το πόσο σημαντική θεωρούμε την ιστορική σχέση που έχει η χώρα μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Μια σχέση που αποτυπώνεται και στην ιδιαίτερη πρόσκληση που έχει λάβει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ώστε να λαμπρύνει με τη συμμετοχή του τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πρόσκληση την οποία απηύθυνε για άλλη μια φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός» καταλήγει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.