ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ. Βαρουφάκης: Από το Ηράκλειο Κρήτης θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις δημοσιεύσεις των ηχογραφήσεων του Eurogroup

Γ. Βαρουφάκης: Από το Ηράκλειο Κρήτης θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις δημοσιεύσεις των ηχογραφήσεων του Eurogroup

Αντίστροφα μετράει πλέον ο Γιάνης Βαρουφάκης για τη δημοσίευση των ηχογραφήσεων του Eurogroup, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 10 Μαρτίου.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς και της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΜέΡΑ 25 στη διάρκεια της οποίας μια ευρεία γκάμα θεμάτων έπεσε στο τραπέζι. Μεταξύ αυτών και οι πολυσυζητημένες ηχογραφήσεις του ’15 που όπως υποστηρίζουν πηγές του κόμματος, η δημοσιοποίησή τους αποτελεί «αγώνα για την δημοκρατία της Ευρώπης».

Στο Ηράκλειο Κρήτης οι επίσημες ανακοινώσεις για τις ηχογραφήσεις

Στο στρατόπεδο του ΜέΡα 25 υπάρχει αισιοδοξία καθώς όπως εκτιμάται το ενδιαφέρον του κόσμου αναμένεται μεγάλο. «Για πρώτη φορά όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα μάθουν τι ακριβώς συζητούν οι υπουργοί Οικονομικών στο όνομά τους», τονίζει κομματικό στέλεχος. Μάλιστα ήδη γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για τις σχετικές ανακοινώσεις της 10ης Μαρτίου που θα γίνουν στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 12:00 το μεσημέρι. Εκεί στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με τις ηχογραφήσεις των κρίσιμων Eurogroup που θα έρθουν στο φως.

Ηδη οι πολύωρες συζητήσεις βρίσκονται στα χέρια του γερμανικού Μέσου Spiegel για επεξεργασία, ενώ και στην Αγγλία μεγάλος εκδοτικός οίκος μελετά λεπτό προς λεπτό τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το υλικό που θα έρθει στη δημοσιότητα θα ξεπερνά τις 40-50 ώρες, ωστόσο όπως είχε πει και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 14/02 μιλώντας σε δημοσιογράφους ήδη έχουν αρχίσει να μεταφράζονται συγκεκριμένα αποσπάσματα. Πρόσβαση στις ηχογραφήσεις θα μπορεί να έχει ο καθένας μέσω του ιστότοπου, Euroleaks.

Κανένα πρόβλημα με τη δικαιοσύνη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα η νομική υπηρεσία του ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει πως δεν θα υπάρξει κανέναν νομικό κώλυμα σχετικά με τη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων καθώς όπως εκτιμάται πρόκειται για μια «πολιτική κίνηση για την δημοκρατία στην Ευρώπη». Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό από το ΜέΡΑ 25 έχει διατυπωθεί η άποψη ότι πιθανώς και να υπάρξει παραπομπή στη δικαιοσύνη, όχι όμως καταδίκη. Μια παλαιότερη γνωμοδότηση μάλιστα του Αρείου Πάγου την οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ενισχύει την άποψη ότι δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων είναι καθ’ όλα νόμιμες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.