ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μέχρι τις ευρωεκλογές υπάρχει πολύς χρόνος: Φορολογικό ν/σ, ακρίβεια και χειμώνας μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη φθορά στη ΝΔ

Ο «καθαρός» ΣΥΡΙΖΑ του Σ.Κασσελάκη θα περιμένει με άγριες διαθέσεις

Μέχρι τις ευρωεκλογές υπάρχει πολύς χρόνος: Φορολογικό ν/σ, ακρίβεια και χειμώνας μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη φθορά στη ΝΔ

Λόγω της εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως οδήγησε στο ξεκαθάρισμα από τον Σ.Κασσελάκη από τα στελέχη εκείνα που τον εμποδίζουν να φτιάξει το κόμμα όπως το θέλουν, πολλοί θεώρησαν πως η ΝΔ κέρδισε πολύ μεγάλο πολιτικό χρόνο που ίσως να της «χαρίζει» μία άνετη κυβερνητική 4ετία.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική καθώς μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει υποστεί εκ των πραγμάτων μεγάλη κυβερνητική φθορά.

Τα προβλήματα της ακρίβειας, του μεγάλου ενεργειακού κόστους αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο έχουν δημιουργήσει μία εικόνα διόλου ευνοϊκή για την κυβέρνηση και όλα αυτά πριν μπει ο χειμώνας.

Το 60%, δηλαδή 2 στους 3 από τους ερωτώμενους στις δημοσκοπήσεις, θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πάει στην σωστή κατεύθυνση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

To νέο φορολογικό νομοσχέδιο έχει οδηγήσει την παραγωγική βάση της ΝΔ, δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες σε μεγάλη αναταραχή.

Εκτός από τους δικηγόρους που έχουν μπει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, έτοιμοι είναι και οι ταξιτζήδες ενώ και οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι είναι αντίθετοι στα ψηφιακά συμβόλαια αλλά αντιδρούν και για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Συνολικά, το νομοσχέδιο έχει δημιουργήσει τέτοιο κύμα οργής σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που πλέον είναι διαθέσιμοι να προβούν σε αλλαγές μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο στα τέλη του Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά την ακρίβεια αυτή είναι για όλους. Ανεξάρτητα με το τι ψηφίζουν.

Το ελληνικό νοικοκυριό τώρα τον χειμώνα θα καταλάβει το μέγεθος της ακρίβειας και το ενεργειακό κόστος (για άλλη μία φορά).

Η ακρίβεια έχει κουράσει πλέον τα νοικοκυριά, τα ακριβά επιτόκια έχουν αυξήσει τις δανειακές υποχρεώσεις τους, ο πληθωρισμός δεν μειώνεται, αντίθετα αυξήθηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο όταν ο γενικός δείκτης έχει μειωθεί στην Ε.Ε!

Ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει διατηρήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε υψηλές τιμές που σημαίνει πως ο Έλληνας τον χειμώνα θα έχει να αντιμετωπίσει υψηλό ενεργειακό κόστος.

Οι εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο που θα γίνουν τον Ιούνιο του 2024 θα βρουν μία ΝΔ σε φθορά.

Θα έχει διαρροές και αποχή.

Μην ξεχνάμε ότι έστω και στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν λίγους μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, τα αποτελέσματα που προέκυψαν δεν ήταν ευχάριστα για την κυβέρνηση που ηττήθηκε σε όλους τους μεγάλους δήμους.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η εγκληματικότητα η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Μέσα σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ του Σ.Κασσελάκη θα έχει λύσει όλα του τα προβλήματα μέχρι τότε, για την ακρίβεια θα τα έχει λύσει σίγουρα στο συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Το πολιτικό μήνυμα θα είναι σαφές και ξεκάθαρο και σίγουρα θα είναι πιο φιλελεύθερο από αυτό το «θολό» μήνυμα που εκπέμπει η ΝΔ εδώ και χρόνια.

Ολίγον ελεύθερη αγορά με αρκετή δόση νεοκομμουνισμού (γιατί αυτό σημαίνουν τα επιδόματα και η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών)

Η ΝΔ θα δεχθεί αυτό το χειμώνα τεράστια φθορά και οι ευρωεκλογές μπορεί να κρύβουν δυσάρεστες εκπληξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.