ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bloomberg: «Η A. Μέρκελ επιδιώκει αυστηρότερη στάση απέναντι στο Brexit»

Bloomberg: «Η A. Μέρκελ επιδιώκει αυστηρότερη στάση απέναντι στο Brexit»

Η Καγκελάριος Μέρκελ επιδιώκει να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση απέναντι στο Brexit, καθώς θεωρεί ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι ευάλωτες στην όποια προσπάθεια από βρετανικής πλευράς να πετύχει συμφωνίες πρόσβασης στην αγορά ενόψει της εξόδου του Η.Β. από την ΕΕ.

Σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών με Γερμανούς βουλευτές, η κα. Μέρκελ ανέφερε ότι κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες μπορεί να πιέσουν για τέτοιου είδους συμφωνίες με τη βρετανική κυβέρνηση κι ότι οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να αντιταχθούν σε αυτές. Συγκεκριμένα, όπως φέρεται να είπε η Καγκελάριος, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί σε βρετανικές τράπεζες να κάνουν μπίζνες στην ΕΕ με αντάλλαγμα την παροχή πρόσβασης στη βρετανική αγορά για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες..Τέλος φόρμας

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, τα σχόλια αυτά καταδεικνύουν τις ανησυχίες της Γερμανίας ότι η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι μπορεί να προσπαθήσει να παρακάμψει τις υπόλοιπες 27 κυβερνήσεις της ΕΕ, αναζητώντας πλεονεκτήματα σε κάθε κλάδο ξεχωριστά, πριν καλά – καλά ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το Βrexit.

«Η Μέρκελ σωστά προειδοποιεί να μην γίνονται ειδικές συμφωνίες για μεμονωμένες βιομηχανίες», αναφέρει ο Χέριμπερτ Χίρτε, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ευνοϊκή μεταχείριση για κάποιους».

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρκέστηκε να πει ότι η θέση της Καγκελαρίου για το Brexit παραμένει αμετάβλητη: ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποδεχτεί την αρχή της ΕΕ για ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, κεφαλαίων, αγαθών και υπηρεσιών ώστε να έχουν πλήρη πρόσβαση στην αγορά.

Η βρετανική κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στη σπουδαιότητα της βιομηχανίας αυτοκινήτου διαβεβαιώνοντας ότι έχει πείσει τη Nissan να συνεχίσει να επενδύει στη Βρετανία, ενώ η Μέι προσπαθεί να εξισορροπήσει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ με τη διασφάλιση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας. Για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το διακύβευμα ίσως να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Η Βρετανία το 2015 παρήγαγε 1,59 εκατ. αυτοκίνητα έναντι 5,56 εκατ. εγχώριων αυτοκινήτων (όπως Volkswagen, Porsche, Mercedes και BMW) που παρήγαγε η Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με ένα «σκληρό» Brexit, οι γερμανικές πωλήσεις αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 8% του χρόνου, σε περίπου 2,4 εκατ. οχήματα εν μέρει λόγω της χαμηλότερης στερλίνας. Σε κάθε περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι αρνητικές, τόσο για τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, όσο και της Βρετανίας, σημειώνουν επίσημοι φορείς της αγοράς αυτοκινήτου κι, όπως λένε, «είναι δύσκολο να προβλέψουμε αυτή τη στιγμή, πού πάμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.