ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ευρώ ή γράμματα;» – Το PRONEWS προσεγγίζει με μια μεγάλη έρευνα το ζήτημα της παραμονής ή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη!

«Ευρώ ή γράμματα;» – Το PRONEWS προσεγγίζει με μια μεγάλη έρευνα το ζήτημα της παραμονής ή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη!

Κυκλοφορεί σε ολη την Ελλάδα από σήμερα το κορυφαίο ελληνικό πολιτικό περιοδικό, το PRONEWS, με μια μεγάλη έρευνα που θα συζητηθεί: Πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα σε μια επιστροφή σε εθνικό νόμισμα; Μιλάνε δεκάδες πολιτικοί, οικονομολόγοι και άνθρωποι των οποίων η άποψη έχει σημασία.

Διαβάστε, τα υπέρ και τα κατά από τους υποστηρικτές της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και τι σημαίνει μια απομάκρυνση από το ευρώ και επιστοφή σε μια “εθνική” οικονομία από τους επικριτές της εξόδου από την ευρωζώνη:

Ευρώ ή…γράμματα;

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην επιστροφή σε εθνικό νόμισμα;

Το ευρώ είναι ένα ημιτελές νόμισμα. Έπειτα από 15 χρόνια εφαρμογής και χρήσης του δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτοί που υποστήριζαν ότι η πολιτική ενοποίηση πρέπει να προηγηθεί της νομισματικής είχαν απόλυτο δίκιο. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να υπάρξει πολιτική ενοποίηση στην Ευρώπη, όπου η Ιστορία αποδεικνύεται πάντα ισχυρότερη από τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά συμφέροντα. Και η Ιστορία στην Ευρώπη έχει γραφτεί με πολύ αίμα.

Επίσης διαβάστε στο νέο PRONEWS:

Γιατί η Ν.Δ. ζητεί «εδώ και τώρα» εκλογές

Σε κινούμενη άμμο πορεύεται το πολιτικό σύστημα της χώρας. Η αβεβαιότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση. Η οικονομία καταρρέει και οι πολίτες βιώνουν τη χειρότερη χρονιά λιτότητας, ανεργίας, περικοπών και οικονομικής στενότητας.

Το παζλ της Κεντροαριστεράς

«Πολιτικά στελέχη αναζητούν ψηφοφόρους…»

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, από την περασμένη Δευτέρα προσπαθούν να αποτιμήσουν την εβδομάδα που μόλις έφυγε. Ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και επισήμως επέστρεψε μαζί με το κόμμα του το Κίνημα, σε μια επανένωση στις πατρογονικές εστίες. Η Φώφη Γεννηματά άνοιξε τις πόρτες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το… πάρτι μόλις άρχισε.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Vs ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σχέση (στ)οργής

Πόσο «ανέφελη» θα είναι η συνύπαρξη του κορυφαίου πολιτειακού παράγοντα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ειδικά από τη στιγμή που γίνουν εκλογές και ο τελευταίος αναλάβει την πρωθυπουργία, όπως όλα δείχνουν;

Τομεάρχης Οικονομικών Ν.Δ. – βουλευτής Φθιώτιδας

Χρήστος Σταϊκούρας

«Θα κόψουμε τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ»

«Λάθος» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία στηρίζεται στη δημοσιονομική προσαρμογή μέσω φόρων, ενώ τονίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ιδεολογικά είναι εναντίον των φόρων, τους οποίους θα μειώσει άμεσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΝΕΟ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από τη 17Ν στο μαζικό αντάρτικο πόλεων…

Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση με πολυβολισμούς από ΑΚ-47 Καλάσνικοφ του αστυνομικού οχήματος των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και ο τραυματισμός του αστυνομικού λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη της τρομοκράτισσας Πόλας Ρούπα, συζύγου του επίσης τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, επιβεβαίωσε ότι τα πλοκάμια της νεο-τρομοκρατίας στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρά.

NΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Ο αγώνας τώρα αρχίζει…

Αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε στις 20 Ιανουαρίου ως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σίγουρα δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατάφερε να βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, άλλοτε παρουσιάζοντας τις -ακραίες για πολλούς- θέσεις του, άλλοτε δικαιολογώντας παλιές «αμαρτίες».

Παρά τη λυσσώδη πολεμική που δέχτηκε όμως από το οστεωμένο κατεστημένο των ΗΠΑ, κατάφερε να βγει νικητής τόσο στις εσωκομματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος όσο και στις προεδρικές. Ο αγώνας όμως για την αλλαγή των ΗΠΑ δεν σταματά εδώ. Μάλλον τώρα αρχίζει…

MI5 ΣιντνεΪ Pέιλι

Ο «άσος»  των κατασκόπων που εκτελέστηκε με διαταγή

του Στάλιν

H ζωή του γυρίστηκε σε ταινία, ενώ η δράση του ώθησε πολλούς να ασχοληθούν με τη συλλογή πληροφοριών. H ζωή του ήταν σαν παραμύθι. Από τη Ρωσία, στη Λατινική Αμερική και μετά στη Βρετανία. Πολύγλωσσος, κοσμοπολίτης, γυναικάς και ιδιαίτερα επινοητικός, ταλάνισε ιδιαίτερα τους Σοβιετικούς έως τη σύλληψή του στη ρωσοφινλανδική μεθόριο το 1925 και την εκτέλεσή του.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝ

«Βαρώνοι» ναρκωτικών οι βασικοί χρηματοδότες του!

Σε διάσκεψη ανάμεσα σε μέλη και χορηγούς του WikiLeaks, στις 14 Ιανουαρίου 2017, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Τζούλιαν Ασάνζ προχώρησε σε μια αποκάλυψη αναφορικά με το Ίδρυμα Κλίντον, που ίσως είναι απλώς η αρχή εξελίξεων που θα οδηγήσουν το πρώην προεδρικό ζεύγος πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, λίγους μήνες μετά την προσπάθεια της Χίλαρι Κλίντον να κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ.

ECHELON

Έτσι λειτουργεί το παγκόσμιο δίκτυο ηλεκτρονικής κατασκοπείας των αγγλοσαξονικών χωρών

Παρά το γεγονός ότι το παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης με την επωνυμία echelon έλαβε τεράστια δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα, ελάχιστα ήταν τα στοιχεία εκείνα που αποκαλύπτουν τη φιλοσοφία λειτουργίας του και την αρχιτεκτονική του. Στις παρακάτω γραμμές προσεγγίζουμε το μείζον αυτό θέμα μέσα από ένα νέο πρίσμα, αναλύοντας όλες τις πτυχές του, καθώς και τον τρόπο που γίνεται από τους υπολογιστές-Λεξικά η επεξεργασία του τεράστιου όγκου πληροφοριών που υποκλέπτει κάθε στιγμή.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Διαχείριση ή επίλυση;

Η οποιαδήποτε ανάλυση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας πρέπει να έχει οξύτατη αίσθηση της ιστορικότητας, της διαλεκτικής της και των αντιφάσεών της. Η απελευθερωτική δύναμη της ανάμνησης δεν καλείται εδώ να αποσπάσει το παρόν από την εξουσία του παρελθόντος, ούτε να εξοφλήσει ένα χρέος του παρόντος προς το παρελθόν. Βέβαια, η Εθνική Στρατηγική, όπου και όταν υπάρχει, στηρίζεται κύρια στη διαφυλαγμένη κοινωνική εμπειρία και ιστορική Μνήμη.

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ 1956-1959

Η μάχη στον Αχυρώνα

Τίποτα το σύνθετο και το πρωτόγνωρο δεν υπάρχει στη μάχη του Αχυρώνα, στο χωριό Λιοπέτρι της Αμμοχώστου.

Εκεί, τέσσερις Έλληνες πολέμησαν μόνοι εναντίον δεκάδων πάνοπλων Βρετανών. Τι το καινούργιο έχει αυτό για την ελληνική Ιστορία; Πιστοί στα διδάγματα της φυλής, οι τέσσερις ήρωες του Αχυρώνα, ο Ανδρέας Κάρυος, ο Χρίστος Σαμάρας, ο Φώτης Πίττας και ο Ηλίας Παπακυριάκου έγιναν παρανάλωμα του πυρός, αλλά  δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν παραδόθηκαν στον εχθρό. Πέθαναν ως Έλληνες, πέθαναν ως άνδρες.

Γράφουν στο PRONEWS: Γιώργος Κουμουτσάκος, Πολύκαρπος Αδαμίδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Κωνσταντίνος Δρίβας, Στέφανος Ξεκαλάκης

ΠΑΡΙΣΙ

Η Πόλη του Φωτός και του έρωτα

Την πρώτη φορά που θα επισκεφθεί κανείς το Παρίσι ενθουσιάζεται, τη δεύτερη αρχίζει να το ζει και την τρίτη νιώθει πλέον πως γίνεται σιγά σιγά κοµμάτι του. Πολλά έχουν γραφτεί για την Πόλη του Φωτός, του έρωτα και του ρομαντισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η γαλλική πρωτεύουσα φιγουράρει ανάμεσα στους τοπ ταξιδιωτικούς προορισμούς για όλο τον χρόνο.

Ξάνθη

Αναζητώντας τον Μάνο Χατζιδάκι…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διάσημη όπως το καρναβάλι της, γραφική όπως η Παλιά Πόλη της, μαγευτική όπως οι μεζέδες της. Η Ξάνθη είναι η ωραιότερη πόλη της Θράκης και αυτό το οφείλει στην Ιστορία της και στους ανθρώπους της. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς τις καλύτερες διευθύνσεις και προτάσεις για φαγητό και διασκέδαση στην πόλη-σταυροδρόμι των βαλκανικών γεύσεων και πολιτισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.