ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διαβάστε στο νέο «Πόλεμο & Ιστορία»: Από τον εθνικό διχασμό στην Μικρασιατική Εκστρατεία – Δωρεάν με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Διαβάστε στο νέο «Πόλεμο & Ιστορία»: Από τον εθνικό διχασμό στην Μικρασιατική Εκστρατεία – Δωρεάν με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Το έπος των βαλκανικών πολέμων δυστυχώς το ακολούθησε ο Εθνικός Διχασμός που τραυμάτισε το έθνος στην καλύτερη του στιγμή.

Τα κέρδη απο τη συμμετοχή στον Α Παγκόσμιο πόλεμο και η συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας εξανεμίστηκαν με τη μικρασιατική καταστροφή που ακολούθησε. 

Η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, είναι η μεγαλύτερη εθνική συμφορά στην ιστορία του νεωτέρου Ελληνισμού. Κι αυτό, γιατί αποτέλεσε την ταφόπλακα στο όνειρο της «Μεγάλης Ιδέας» που προσέβλεπε στην επανένωση όλων των εδαφών που κατοικούνταν από αρχαιοτάτων χρόνων από Έλληνες.

Κυρίως όμως, επειδή ξεριζώθηκε οριστικά η μακραίωνη ελληνική παρουσία στην περιοχή, με τον πιο δραματικό τρόπο.

Διαβάστε τις μεγαλύτερες μάχες που έδωσαν οι Ελληνες στην πιο δραματική και μοιραία δεκαετία στην σύγχρονη ελληνική ιστορία μετά το τέλος του Β’Βαλκανικού Πολέμου, το 1913, μέχρι το 1922.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια ένδοξη ιστορία που έκανε πράξη την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών για να οδηγήσει λόγω λαθών στρατηγικής στην Μικρασιατική Καταστροφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.