ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι πέντε λόγοι που η Τ. Μέι προχωρά τώρα σε πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με το περιοδικό Time

Οι πέντε λόγοι που η Τ. Μέι προχωρά τώρα σε πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με το περιοδικό Time

Η κίνηση της Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές θα μπορούσε να θεωρηθεί αναμενόμενη παρόλο που μπορεί η ανακοίνωση της να προκάλεσε έντονη πολιτική αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Time, η Μέι έχει πέντε πολύ σημαντικούς -και… λογικούς- λόγους για να θέλει άμεσα εκλογές και να μην περιμένει ως το 2020, οπότε και θα διεξάγονταν κανονικά.

Οι λόγοι αυτοί είναι οι εξής:

1. Έχει καθαρή κεφαλή έναντι των αντιπάλων της στις δημοσκοπήσεις: το Συντηρητικό Κόμμα προηγείται καθαρά σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ως σήμερα, ακόμα και με διαφορά 21 εκατοστιαίων μονάδων από τους Εργατικούς. Προφανώς θέλει να αξιοποιήσει αυτή την εικόνα.

2. Οι Εργατικοί έχουν τα χάλια τους: το Εργατικό Κόμμα καταρρέει δημοσκοπικά, έχει θέμα ηγεσίας, έχει πρόβλημα πολιτικής κατεύθυνσης και έχει ήδη υποστεί μεγάλες ήττες σε προηγούμενες εκλογές. Οι σύμβουλοι της Μέι θα ήταν… για απόλυση αν δεν επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν τα χάλια του αντιπάλου της.

3. Δεν έχει λάβει λαϊκή εντολή: η Μέι εξελέγη πρωθυπουργός, μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου και την παραίτηση Κάμερον, μέσα από εσωτερικές διαδικασίες των Τόρις και δέχεται κριτική ότι δεν εκπροσωπεί το εκλογικό σώμα..

4. Κερδίσει χρόνο για να αφοσιωθεί στο Brexit: διεξάγοντας τις εθνικές εκλογές φέτος, η Μέι πλέον δεν θα έχει να ασχοληθεί με εκλογές ως το 2022, οπότε θα έχει όλο το χρόνο να αφοσιωθεί στη διαδικασία του Brexit και όλα όσα αυτό φέρνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5. Θέλει να κρατήσει τη Βρετανία ενωμένη: είναι γνωστό ότι, μόλις ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του άρθρου 50 για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., η Σκωτία ζήτησε νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της, ενώ υπάρχουν και… θεματάκια με τη Βόρεια Ιρλανδία. Η Μέι ελπίζει ότι με μια εμφατική νίκη θα μπορέσει να αδυνατίσει το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας και να υπερισχύσει όλων των… αντιρρησιών στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.