ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ραδιόφωνο και καραντίνα: Άνοδος της ακροαματικότητας για τους ενημερωτικούς σταθμούς – Πτώση για τους αθλητικούς

Ραδιόφωνο και καραντίνα: Άνοδος της ακροαματικότητας για τους ενημερωτικούς σταθμούς – Πτώση για τους αθλητικούς

Ανέβηκε η μέση διάρκεια ακρόασης των ραδιοφωνικών σταθμών, μειώθηκε όμως η μέση ημερήσια ακροαματικότητα.

Στο διάστημα της έναρξης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η έρευνα των MRB/ Global link για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ συνεχίζεται, αλλά με ορισμένες αλλαγές, όπως η μείωση της πρωινής ακρόασης εξαιτίας του σταδιακού περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων, ενώ ανεβαίνει λίγο το βράδυ. Επίσης καταγράφεται αύξηση της ακροαματικότητας των ενημερωτικών σταθμών στο σπίτι κατά το Σαββατοκύριακο. Πτώση σημειώνουν αντιθέτως οι αθλητικοί και οι μουσικοί σταθμοί.

Στις σημειώσεις του ο αναπληρωτής καθηγητής Ποσοτικών Μεγεθών του Παντείου και σύμβουλος της έρευνας Γιώργος Πετράκος παρατηρεί πως «τα δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων, παρότι δείχνουν κάποιες ενδιαφέρουσες τάσεις μεταβολών, δεν μπορούν να δώσουν με ακρίβεια ποσοστά ακροαματικότητας και συνολικά νούμερα ακροατών, ειδικά όταν επιχειρείται ανάλυση ανά ημέρες, ζώνες και segments σταθμών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσθέτει δε τα εξής: «Η ημερήσια ακροαματικότητα συνολικά παρουσιάζει μια τάση μείωσης τον τελευταίο μήνα σε σχέση με τον προηγούμενο, η οποία οφείλεται στη μείωση, κατά λίγες μονάδες, της ημερήσιας ακροαματικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες κυρίως τα Σαββατοκύριακα». Ένα μέρος αυτής της μείωσης οφείλεται, κατά τον καθηγητή, «στη σημαντική μείωση του ποσοστού αυτών που απάντησαν ‘‘δεν θυμάμαι’’, το οποίο έδινε πόντους στην ακροαματικότητα, αλλά όχι στους σταθμούς». «Αντίθετα», όπως σημειώνει, «η μέση διάρκεια ημερήσιας ακρόασης φαίνεται να ανεβαίνει τον τελευταίο μήνα και ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες της μέτρησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.