ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο «όχι» από την NΔ: Πρώτα ακύρωση του νόμου Παππά

Νέο «όχι» από την NΔ: Πρώτα ακύρωση του νόμου Παππά

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης, που απέσυρε την υποψηφιότητα Πολύδωρα για το ΕΣΡ, αντιπροτείνοντας τον Ροδόλφο Μορώνη.

«Τέρμα η πλάκα, να σταματήσουν να παίζονται παιχνίδια», σχολίαζαν από τη Νέα Δημοκρατία.

Πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση ανέφεραν ότι ήδη η ΝΔ έχει πει στην κυβέρνηση τα βήματα που πρέπει να γίνουν, με πρώτο την κατάργηση του νόμου Παππά, ζήτημα για το οποίο σημείωναν ότι η τροπολογία δεν τον καταργεί. Στη συνέχεια να ψηφιστεί νέος νόμος και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για τα ονόματα. «Υπάρχουν πολλοί φωτισμένοι Ελληνες και όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε», τόνιζαν, ενώ ακόμη υπογράμμιζαν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία για ένα προς ένα τα μέλη του ΕΣΡ και όχι μόνο για τον πρόεδρο.

«Από αύριο επιστρέφουμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Αυτά δεν είναι τα πραγματικά προβλήματα. Θα τους αφήσουμε να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν μόνοι τους», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Δένδιας: Δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τοποθετηθώ, την ώρα που η τοποθέτησή μου του Τραγάκη, του Μεϊμαράκη, του Κακλαμάνη, ήταν σα να μην έγιναν. Εκφράσαμε αντίθεση στο νόμο Παππά και την τροπολογία 2Α. Το ΣτΕ δικαίωσε τις αιτιάσεις μας. Είπαμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει τις αντισυνταγματικές διατάξεις.

Τότε θα συναινέσουμε για ΕΣΡ. Η κυβέρνηση έβρισε τη δικαιοσύνη. Δια του πρωθυπουργού έκανε πρόταση για προέδρο και κατέληξε να καταθέσει τροπολογία αναστολής του 2Α, δεκα λεπτά πριν τη διάσκεψη. Δεν είναι επαρκές ως διατύπωση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη διατύπωση του κειμένου που θα ήταν επαρκής συνθήκη μεταφοράς αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ. Σας είπε ο Μεϊμαράκης ότι δεν έχει έννοια η αντιπαράθεση για τα πρόσωπα. Μου είχε δοθεί εντύπωση ότι συμμερίζεστε την άποψη, αυτή τη στιγμή ανασκευάζεται τη στάση σας και μετά τη μη συμφωνία για Πολύδωρα προκαλείται νέα ψηφοφορία για τον Ρ. Μορώνη. Νομίζω είναι άστοχο, ατελέσφορο, ανώφελο και δεν επιδιώκει το στόχο για το ΕΣΡ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να ακολουθηθεί η άποψη Μεϊμαράκη-Κακλαμάνη. Να σταματήσουμε εδώ. Να συμφωνήσουμε το κείμενο που θα ψηφιστεί στη Βουλή και μετά να συμφωνήσουμε για τα πρόσωπα. Καταλαβαίνω ότι έχει υπάρξει επαφή με άλλα κόμματα. Κάθε κόμμα έχει τη στάση του, δεν θα την κρίνω. Υπογραμμίζω ότι είναι φανερή η διακριτική συννενόηση. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση. Και σας μιλώ ευθέως δεν θα ψηφίσουμε καμία άλλη πρόταση. Να συμφωνήσουμε στο κείμενο και μετά θα συσταθεί το ΕΣΡ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.