ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΝΔ: «Πιθανότατα χάνεται το ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου για την δεύτερη αξιολόγηση»

ΝΔ: «Πιθανότατα χάνεται το ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου για την δεύτερη αξιολόγηση»

Η διαφαινόμενη νέα καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προκαλεί ανησυχία στην Νέα Δημοκρατία καθώς «πιθανότατα χάνεται ένα ακόμη ορόσημο, αυτό της 5ης Δεκεμβρίου» όπως χαρακτηριστικά τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της.

Ανώτερες γαλάζιες πηγές επισημαίνουν τον κίνδυνο ότι «παρά τις αναμφισβήτητα θετικές εξελίξεις που θα δημιουργηθούν από την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθώς και την ένταξη της συζήτησης για τη διευθέτηση του χρέους, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος ούτως ώστε, ενώ η χώρα θα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση,  τα βήματα προς την ανάκαμψη να είναι τόσο αργά που να μην επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα και την έξοδο στις αγορές».

Η κριτική που ασκούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΝΔ είναι ότι συνεχίζεται η τακτική της καθυστέρησης. Και γι΄ αυτό, όπως λένε, «έχουμε αργήσει πολύ και για το QE και για το χρέος». Υποστηρίζουν δε ότι η καθυστέρηση δεν προκύπτει από ουσιώδεις διαφωνίες, αλλά από την τακτική σύμφωνα με την οποία οι ιθύνοντες της κυβέρνησης «έχουν το ένα μάτι στους δανειστές και το άλλο στο εσωτερικό κοινό τους».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ακόμη ως επιπρόσθετη πηγή ανησυχίας το γεγονός ότι «σοβαροί αναλυτές έχουν αρχίσει να μιλούν και να γράφουν στις εκθέσεις για το ενδεχόμενο ενός τετάρτου Μνημονίου». Και όλα αυτά στο επιτελείο του Μοσχάτου τα συνδυάζουν με την πολύ αργή υλοποίηση των μέτρων του υφιστάμενου προγράμματος που αφορούν το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών. Συμπληρώνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε πρώτη το ζήτημα για αλλαγή στο μείγμα της πολιτικής με πρόβλεψη για χαμηλότερα πλεονάσματα. «Μόνα τους αυτά τα μέτρα δεν αρκούν, όμως», συνεχίζουν. «Χρειάζεται πιο τολμηρή προσέγγιση σε αρκετά ζητήματα, όπως των τραπεζών, όχι μόνο σε κόκκινα δάνεια, αλλά και σε επίπεδο διοίκησης».

Σε αυτό το πλαίσιο, γαλάζιοι παράγοντες, υπογραμμίζουν την «επιμονή στο αίτημα για πολιτικής αλλαγής μέσα από εκλογές». Όπως λένε, «η χώρα χρειάζεται ένα πολιτικό restart τόσο στο επίπεδο της κυβέρνησης όσο και στο πεδίο της οικονομίας». Και καταλήγουν:  «Χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μιλά τη γλώσσα των επενδυτών και όχι των συνιστωσών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.