ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιμένει ο Μπ.Παπαδημητρίου για το νερό: «Μα είναι φθηνό σε πολλές περιπτώσεις»

Επιμένει ο Μπ.Παπαδημητρίου για το νερό: «Μα είναι φθηνό σε πολλές περιπτώσεις»

Μετά τις δηλώσεις του για το «φθηνό νερό» προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε ότι η σχετική αναφορά έγινε στο πλαίσιο υποεπιτροπής της Βουλής που συζητά για τους υδάτινους πόρους, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Εν ολίγοις πάλι αναφέρει ότι «σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα με το νερό». και ότι στο μέλλον θα αποδειχτεί ότι έχει δίκιο.

Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα όμως. Ο κύριος Παπαδημητρίου ως βουλευτής παίρνει 7.000 ευρώ το μήνα και ουσιαστικά αφορολόγητα οπότε σίγουρα το νερό είναι φθηνό για αυτόν.

Πέραν αυτού στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια οι βροχές είναι έντονες.

«Εγώ πρότεινα να συζητήσουμε και το θέμα της τιμολόγησης του νερού. Γιατί πιστεύω ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις –όχι παντού, και αυτό δεν αφορά την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, οι οποίες πάνε καλά και χειρίζονται το θέμα– υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα ότι τιμολογείται το νερό πάρα πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να έχουμε σπατάλη. Αυτή ήταν η όλη κουβέντα. Δεν το αρνήθηκαν και οι συνάδελφοι, μάλιστα και ένας πρώην υπουργός Γεωργίας και καθηγητής ο ίδιος το είχε προηγουμένως αναφέρει».

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε και σε αυτό που τον ενόχλησε από την όλη συζήτηση που αναπτύχθηκε στη δημόσια σφαίρα και τις κατηγορίες εναντίον του, που τον παρουσίασαν ως «προάγγελο» της αύξησης της τιμής του νερού.

«Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι ότι όταν παίρνεις μία φρασούλα σε μια συζήτηση ελεύθερη, όπως πρέπει να είναι οι συζητήσεις στο κοινοβούλιο, την κόβεις, τη ράβεις και αρχίζεις και τη δίνεις από εδώ από εκεί…» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε τα ζητήματα που είναι κρίσιμα. Θα δείτε όταν συζητηθεί το θέμα αυτό, γιατί έχουμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ότι είχα δίκιο όταν το είπα».

Τι είχε δηλώσει

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων: «Οι δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα. Άρα θα ήταν καλό για την επιτροπή να ρίξουμε λίγο περισσότερο βάρος στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων όταν πρόκειται για τις χρήσεις οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καθημερινότητα του ανθρώπου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.