ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α. Γεωργιάδης: «Ο Παπαγγελλόπουλος τηλεφωνούσε σε δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές»

Α. Γεωργιάδης: «Ο Παπαγγελλόπουλος τηλεφωνούσε σε δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου,αναφέρθηκε στην επικαιρότητα λέγοντας: «Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει νησί που θα αποφασίσει να μην ανοίξει τη φετινή τουριστική περίοδο. Αντιλαμβάνομαι τις αγωνίες, που είναι σεβαστές. Θα υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα, θα παρακολουθούμε τι συμβαίνει, θα έχουμε ομάδες να επέμβουν όπου χρειαστεί. Νομίζω ότι τα νησιά μας προοδευτικά θα ανοίξουν όλα και τείνω να πιστέψω ότι σ’ ένα κάποιο βαθμό, θα κερδίσουμε μια χαμένη χρονιά».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα χορήγησης δανείων κεφαλαίου κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου τα πρώτα δύο χρόνια (ΤΕΠΙΧ ΙΙ). Θα μείνει ανοιχτή έως τις 28 Μαΐου. Προσθέσαμε χρήματα στο πρόγραμμα και, άρα, αυξήσαμε τα διαθέσιμα δάνεια από 1,3 δις ευρώ σε πάνω από 2 δις ευρώ».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «Φτιάχνουμε παρατηρητήριο ρευστότητας, καταγράφοντας τον ρυθμό εκταμίευσης δανείων από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα χρήματα να φτάσουν πραγματικά στις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη να έχουν αυτά τα χρήματα στη διάθεσή τους». Ακόμα τόνισε πως «Όσο περισσότερα χρήματα βάζουμε στα χρηματοδοτικά εργαλεία, τόσο περισσότερες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ρευστότητα. Δέχομαι ότι στον κόσμο που ζούμε οι υγιείς και εύρωστες επιχειρήσεις έχουν πάντα ευκολότερο τρόπο να αποκτούν ρευστότητα. Από την άλλη, η διαφορά μεταξύ των δύο εργαλείων, του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του Εγγυοδοτικού, που ξεκινά στα τέλη Μάιου, είναι ότι στο δεύτερο, λόγω της κρατικής εγγυήσεως του 80%, οι τράπεζες θα μπορούν με λιγότερες εξασφαλίσεις να δώσουν περισσότερα χρήματα».

Την ίδια στιγμή ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι «Τα δάνεια δεν τα εγκρίνει ούτε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων ούτε η Αναπτυξιακή Τράπεζα. Δεν έχουμε καμία απολύτως εμπλοκή στη δανειοδότηση. Τα δάνεια τα δίνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους». «Παρεμβαίνουμε μόνο παρακολουθώντας τον ρυθμό με τον οποίο οι τράπεζες κάνουν πραγματική εκταμίευση. Σήμερα, δύο εβδομάδες μετά, η πραγματική εκταμίευση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ είναι άνω των 400 εκατ. ευρώ επί αρχικού ποσού δανείων 1,3 δις ευρώ. Ο ρυθμός είναι πολύ καλός αν σκεφτείτε ότι στο ΤΕΠΙΧ Ι μετά απ’ ένα χρόνο δεν είχε καλυφθεί ούτε το 60% του συνολικού ποσού. Άρα, η εκταμίευση πηγαίνει πολύ γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση Novartis και για τον πρωην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «Παρουσιάστηκε και κατατέθηκε στην Επιτροπή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του κ. Μιωνή και του εκδότου της «Εστίας», της «Δημοκρατίας» και τα λοιπά. Σ’ αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό, η πλευρά του εκδότου ανελάμβανε την υποχρέωση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες να βγουν συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούσαν τον επιχειρηματία, κ. Μιωνή. Μάρτυρας και εγγυητής της συμφωνίας ήταν ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλος. Ερωτώ κάθε καλόπιστο τηλεθεατή και τον πιο φανατικό ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ: Πόσο φυσιολογικό είναι δύο ιδιώτες να κλείνουν μία συμφωνία, στην οποία ο ένας εξ αυτών αναλαμβάνει να εκδοθούν συγκεκριμένες δικαστικές και εισαγγελικές αποφάσεις που αφορούν τον άλλο, αυτές να εκδίδονται ακριβώς κατά τον τρόπο και τις ημερομηνίες που προέβλεπε το συμφωνητικό και σ’ όλη τη συμφωνία να είναι παρών ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος κατέληξε λέγοντας πως «Άρα, είναι απολύτως προφανές ότι εδώ κάτι περίεργο συνέβαινε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μου γνώμη είναι ότι στήθηκε το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα της νεώτερης ιστορίας. Η περίοδος Γιοσάκη δεν είναι τίποτε μπροστά στην περίοδο Παπαγγελόπουλου. Ο άνθρωπος αυτός είναι προφανές ότι τηλεφωνούσε σε δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές και προσπαθούσε να φτιάξει υποθέσεις κατά τον τρόπο που τον βόλευαν. Με ποιους απ’ αυτούς είχε περισσότερο στενές σχέσεις, ποιους δημοσιογράφους χρησιμοποιούσε για να διοχετεύει άρθρα που ήθελε για να στοχοποιεί αυτούς που ήθελε, αυτά μένει να αποδειχθούν κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας. Το πως κάποιοι Βουλευτές της Αντιπολιτεύσεως λένε να μην το διερευνήσουμε αυτό το θέμα, αυτό με ξεπερνά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.