ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Λιβανός: «Κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Σ.Λιβανός: «Κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, σχολιάζοντας τα δυσάρεστα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του προϋπολογισμού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Μάλιστα, τόνισε πως «Ευτυχώς είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα οποία έρχονται».

«Η κρίση είναι παγκόσμια, είναι μεγάλη παντού και στα πλαίσια τα δικά μας προφανώς θα χτυπήσει και τους Έλληνες εργαζόμενους και την ελληνική επιχείρηση και το σύνολο της οικονομίας», είπε ο κ. Λιβανός.

«Είναι μια δύσκολή περίοδος, αντιλαμβανόμαστε ότι κλείνοντας ο Ιούλιος θα έχει έρθει περίπου 1 εκατομμύριο τουρίστες στη χώρα μας, δεν είναι λίγο στα πλαίσια αυτά, αλλά είναι λίγο σε σχέση με πέρυσι. Σε αυτό το πλαίσιο δεν έχει εκπλαγεί το οικονομικό επιτελείο, βρισκόμαστε μέσα στο πλαίσιο αυτών των άκρων, που λέγαμε ότι δεν μπορείς να κάνεις μια πρόβλεψη ακριβείας», συνέχισε, τονίζοντας:

«Κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Μέχρι τώρα έχουμε τροφοδοτήσει με τον ένα τρόπο, ή τον άλλο, τη χειμαζόμενη από την κρίση οικονομία μας περίπου 24 δις των προγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί από την έξαρση του ιού».

Ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι «προφανώς θα υπάρξουν και νέες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση» και έφερε ως παράδειγμα το πρόγραμμα «γέφυρα», το οποίο βγήκε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες, που προσπαθεί να ενισχύσει αυτούς οι οποίοι έχουνε δάνεια με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία.

Εξήγησε ότι πρόκειται για ένα καινούργιο πρόγραμμα το οποίο επιδοτεί με 600 ευρώ τη μηνιαία καταβολή σε δάνεια. «Ο στόχος μας είναι να κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα και να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν νέα κόκκινα δάνεια που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα του τραπεζικού μας συστήματος και άρα μεγάλο πρόβλημα της χρηματοδότησης της οικονομίας και βεβαίως σχεδιάζουμε και σχεδιάζονται συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών προγράμματα και δράσεις για να καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας δηλαδή των ανθρώπων που εργάζονται είτε στην εστίαση είτε στα ξενοδοχεία και στον ευρύτερο τουρισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συναίνεση δεν σημαίνει «συγκάλυψη» και «συμψηφισμός»

Σχολιάζοντας στα Παραπολιτικά 90,1 το είδος των σχέσεων που πρέπει να υπάρχει εν μέσω κρίσης ανάμεσα σε κυβέρνηση-αντιπολίτευση, ο κ. Λιβανός, είπε:

«Η αίσθηση μου είναι ότι η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο ώριμη από ότι πιστεύουμε, επίσης είναι πιο ώριμη από τα πολιτικά κόμματα. Κυρίως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν χτιστεί πάνω σε μια κινηματική λογική και όχι με βάση τις αρχές και τις αξίες που συνήθως συναντάμε στα μεγάλα αστικά κόμματα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συναίνεση, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, είναι απαραίτητη και σε μια χώρα σαν την Ελλάδα θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό είναι και εύκολο να την πετύχεις. Δεν έχει καμία αμφιβολία ότι είναι απολύτως εφικτή η συναίνεση όμως συναίνεση δεν σημαίνει συγκάλυψη και συμψηφισμός».

Ο κ. Λιβανός ανέφερε ως «εστίες έντασης» με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Μάτι,τα ζητήματα της προανακριτικής που κατέληξε για τον κ. Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση του κ. Παππά και των αποκαλύψεων. Όπως είπε, «οι υποθέσεις αυτές οι οποίες βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης δεν πρέπει να είναι εστία αντιπαράθεσης κομματικής και εκτιμώ ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να συνεχιστεί να κυβερνάτε η χώρα, να γίνεται συνεχής προσπάθεια και στα εθνικά και στην οικονομία και στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Να υπάρχει συναίνεση ανάμεσα στα κόμματα, αλλά ταυτόχρονα με σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, με πίστη στο κράτος δικαίου να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της στη διερεύνηση σκανδάλων ή μη σκανδάλων που ταλαιπωρούν το δημόσιο βίο», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Ασόβαρη» η επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι Πάρο-Επίδαυρο

Για την κριτική που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης για την μετακίνηση του από την Πάρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο, σημείωσε: «Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης σε όλη του την πορεία στην πολιτική έχει δείξει στην πράξη ότι είναι ένας πολιτικός που σέβεται τη θεσμική του ιδιότητα. Δεν έχει “σκοντάψει” ούτε μια φορά σε αυτό το πλαίσιο».

Πρόσθεσε δε: «Εκτιμώ ότι είναι υπερβολικές, δημαγωγικές και ασόβαρες αυτές οι τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι το ξέρει όλος ο ελληνικός λαός ότι δουλεύει πολύ σκληρά, δεν έχει όρια η εργασία του και η αποδοτικότητά του και στο πλαίσιο αυτό έκρινε ότι έπρεπε να κάνει δύο κινήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μια ήταν να δώσει ο ίδιος το ελληνικό διαβατήριο στον Χάνκς που η φωτογραφία αυτή με το ελληνικό διαβατήριο ακόμα και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει τι σημασία έχει για τον ελληνικό χειμαζόμενο φέτος τουρισμό. Και επίσης να παραστεί σε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός το οποίο μεταδιδόταν σε όλο τον κόσμο live εκείνη τη στιγμή σε μια παράσταση του Αισχύλου που είχε και αυτό ένα σημαντικό τουριστικό μήνυμα. Αν δεν καταλαβαίνουν, ο κ. Χαρίτσης και οι συνάδελφοί του, το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι παρουσίες νομίζω ότι δεν μπορούμε να τους το εξηγήσουμε», επισήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.