ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

A.Σκέρτσος: «Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων»

A.Σκέρτσος: «Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων»

Ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος μέσω ανάρτησης στα social media τόνισε ότι η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή που άρθηκε το lockdown ότι θα επέλθει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Tο άνοιγμα της οικονομίας νομοτελειακά θα οδηγούσε σε περισσότερα κρούσματα όσο δεν υπάρχουν ακόμη εμβόλια και θεραπείες. Αυτό ήταν κάτι που γνωρίζαμε εξαρχής και το αναλάβαμε συλλογικά ως ρίσκο στις αρχές του περασμένου Μαΐου.

Σε όσους, λοιπόν, εύλογα ανησυχούν μετά την άνοδο των θετικών κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, συνιστούμε ψυχραιμία και αυστηρή τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων: δηλαδή επιμελή προσωπική υγιεινή, τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας.

Η πολιτεία σήμερα είναι πολύ πιο έτοιμη να διαχειριστεί την πανδημία από ο,τι ήταν τον περασμένο Μάρτιο, με πολύ περισσότερη γνώση, πόρους, πληροφοριακά συστήματα, οργάνωση και συντονισμό σε όλα τα επίπεδα διακυβερνησης. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που αποφασίσαμε τη σταδιακή άρση των οριζόντιων μέτρων αλλά και δεν αργήσαμε να λάβουμε νέα πιο εστιασμένα, πλέον, μέτρα ήδη από τις αρχές Ιουλίου.

Οι κρίσιμοι δείκτες που παρακολουθούμε καθημερινά -και πρέπει να μας απασχολούν- είναι οι εισαγωγές σε κλίνες covid (απλές και μεθ), που παραμένουν σταθερές πέριξ των 100 από τις 15/7 έως σήμερα (10% του νοσοκομειακού capacity), ο δείκτης θετικών κρουσμάτων σε ηλικιωμενους και ευπαθείς (επίσης πέριξ του 10%), το testing capacity της χώρας (σημαντικά ενισχυμένο σχεδόν 3-4 φορές πάνω από την περίοδο του lockdown δλδ μετράμε περισσότερο άρα εντοπίζουμε και περισσότερα κρούσματα).

Μάλιστα η Ελλάδα κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας τα έχει πάει εως τώρα πολύ καλύτερα από άλλες χώρες που τα πήγαν εξίσου καλά στην προηγούμενη περίοδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Είναι θετικό ότι υπάρχει σήμερα διάχυτη ανησυχία διότι έτσι θα σοβαρευτούμε όλοι και θα θυμηθούμε ξανά ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ μαζί μας, κυκλοφορεί ανάμεσα μας και απειλεί εμας και τους αγαπημένους μας. Όπως η πολιτεία έπραξε, πράττει και θα πράξει το καθήκον της έτσι και οι πολίτες οφείλουν να συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίσαμε την πρώτη φάση της πανδημίας έτσι και καλύτερα θα αντιμετωπίσουμε και τη δεύτερη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.