ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Μητσοτάκης: Όταν είχε διαγράψει τον Θ.Ζαγοράκη από την ΝΔ

Κ.Μητσοτάκης: Όταν είχε διαγράψει τον Θ.Ζαγοράκη από την ΝΔ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης επέστρεψε στην «ευρωομάδα» της Νέας Δημοκρατίας από την οποία τον είχε διαγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 27/1/2020 με μια απόφαση – βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέδωσε πόρισμα, με το οποίοι ανακαλούσε τα πιστοποιητικά των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, για την υπόθεση της πολϋιδιοκτησίας, αλλά και για την αλλαγή μετοχικής σύνθεσης της ακριτικής ομάδας. Μια υπόθεση που έγινε… σήριαλ τους επόμενους μήνες και ακόμη σήμερα μας απασχολεί.

Λίγες ώρες μετά από εκείνη την θέση της ΕΕΑ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ζαγοράκης, έχοντας φυσικά στις πλάτες του και το βάρος ότι είναι μια από τις «σημαίες» του ΠΑΟΚ εξέδωσε δήλωση στην οποία άφηνε ανοιχτό το παράθυρο ανεξαρτητοποίησης. Μάλιστα μεταξύ άλλων, ο Ζαγοράκης σε μια αποστροφή των δηλώσεων του τόνισε πως «εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου», κάνοντας λόγο για μια Επιτροπή που η σύνθεση της εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα!

Τελικά ο MVP του Euro2004 δεν πρόλαβε να κάνει πράξη την… απειλή ανεξαρτητοποίησης αφού τον πρόλαβε ο ίδιος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα την επόμενη μέρα (28/1) στην πρωινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο τότε Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με αφορμή το θέμα Ζαγοράκη ανέφερε: «Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θοδωρής Ζαγοράκης».

Επειδή «ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός», ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι πλέον από το απόγευμα της Τετάρτης, 27/1/2021, ξανά Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα μετά από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ουσιαστικά επικυρώθηκε και η υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ!

Ολόκληρη η δήλωση του, όπως όλα δείχνουν, πιθανότατα νέου προέδρου της ΕΠΟ, ένα χρόνο πριν είχε ως εξής:

«Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί.
Θ. Ζαγοράκης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.