ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε… «σοκ» βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ μετά τη σαρωτική νίκη του Ντ. Τραμπ στις ΗΠΑ

Σε… «σοκ» βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ μετά τη σαρωτική νίκη του Ντ. Τραμπ στις ΗΠΑ

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σοκ για όλους όσοι παλεύουμε για τις βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις και είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε δήλωσή του για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Κατά τον κ. Θεοχαρόπουλο, η ελπίδα που έφερε ο Μπάρακ Ομπάμα μεταβάλλεται με τη νίκη Τραμπ σε ανησυχία για όλο τον πλανήτη. «Δεν πρόκειται για την παραδοσιακή εναλλαγή μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων», τόνισε, «πρόκειται για διαφορετικούς κόσμους».

Ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι η επικράτηση του Αμερικανού μεγιστάνα στις εκλογές των ΗΠΑ «είναι ένας ακόμη κρίκος στην ογκούμενη αμφισβήτηση του πολιτικού στάτους κβο από μεγάλες κοινωνικές ομάδες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των ανισοτήτων και της φτωχοποίησης ολοένα και μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού».

«Η τάση αντισυστημικότητας επεκτείνεται. Αυτή την τάση δεν μπορούμε να την αγνοούμε, αλλά καλούμαστε οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να δώσουμε άμεσα απαντήσεις», πρόσθεσε και τόνισε ότι «η αλλαγή πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Με στόχο την άρση των ανισοτήτων, την κοινωνική συνοχή, την μείωση της ανεργίας και της φτώχειας. Με απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις όπως το προσφυγικό που απειλεί να ανατρέψει παραδοσιακές ισορροπίες. Να σταματήσουν οι πολιτικές δυνάμεις να είναι αποκομμένες από τις κοινωνίες και τα προβλήματα τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα με ψυχραιμία. «Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο αλλά κυρίως οι κοινωνίες πρέπει να είναι σε εγρήγορση με στόχο την προάσπιση των ελευθεριών, των δημοκρατικών κεκτημένων», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.