ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΑΣΟΚ: «Εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς»

ΠΑΣΟΚ: «Εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς»

Εντελώς απρόθυμο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ στις όποιες διαθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέμα εκλογικού νόμου, αν και κάποιες, λίγες, φωνές στο εσωτερικό του Κινήματος επιμένουν, όπως και το περασμένο καλοκαίρι, που συζητήθηκε στη Βουλή και απορρίφθηκε η απλή αναλογική, να εξεταστεί και η θετική ανταπόκριση.

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά διαμηνύουν, μιλώντας σε ιστοσελίδα, ανώνυμα μέχρι να διαμορφωθεί η τελική και επίσημη θέση, ότι “εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια με τους θεσμούς”. Οι ίδιες συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ξεκαθαρίζουν για μία ακόμη φορά ότι “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά” και πως “δεν μπορεί να είναι ο εκλογικός νόμος ένα προεκλογικό παιχνίδι”.

Στρέφονται μάλιστα ευθέως κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως “δεν μπορεί ό,τι ώρα θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να ανοίγει τέτοια θέματα, πάντως εμείς δεν τον ακολουθούμε”.

Ουσιαστικά στη Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν τη στάση που είχαν τηρήσει το περασμένο καλοκαίρι, μία στάση που σχετίζεται με την σφυρηλάτηση αυτόνομου ρόλου της κεντροαριστεράς και την αποφυγή εντυπώσεων ότι τρέχει πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι η εμπλοκή του Κινήματος σε μία τέτοια συζήτηση και διαδικασία, θα προκαλέσει θέμα στο εσωτερικό του και εξ αυτού του λόγου είναι επιβεβλημένη η επιλογή να τηρήσουν αποστάσεις από οποιοδήποτε σχετικό σχεδιασμό του μεγάρου Μαξίμου. Ιδίως όταν πρωταρχικής σημασίας ζήτημα είναι η ανασυγκρότηση και επανένωση της παράταξης.

Στελέχη του Κινήματος διευκρινίζουν ότι δεν θα έλεγαν όχι μόνο σε μία ρύθμιση, σε αυτή που θα προέβλεπε σπάσιμο της β’ Αθήνας σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες. “Αν φέρει μόνο αυτή, τότε θα το δούμε” σημείωναν επιτελείς της κυρίας Γενημματά, επισημαίνοντας ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε και μπορούσε να προωθήσει μία τέτοια αλλαγή, θα το είχε κάνει όταν συζητήθηκε η απλή αναλογική στη Βουλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαμόρφωση της τελικής θέσης του ΠΑΣΟΚ θα γίνει σε συσκέψεις την Τρίτη. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.