ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φώφη Γεννηματά: «Η Κυβέρνηση βγάζει αριστερές κορώνες και δημιουργεί από μόνη της αδιέξοδα» (βίντεο)

Φώφη Γεννηματά: «Η Κυβέρνηση βγάζει αριστερές κορώνες και δημιουργεί από μόνη της αδιέξοδα» (βίντεο)

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε ως τη «χειρότερη της μεταπολίτευσης» εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά το πρωί της Κυριακής.

Όπως ειπε «βγάζει αριστερές κορώνες και δημιουργεί από μόνη της αδιέξοδα».

Σφοδρή ήταν και η κριτική της προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι «ξεκίνησε ως δήθεν επαναστάτης και τώρα έγινε υποτακτικός των πιο σκληρών της Ευρώπης».

«Με τα αδιέξοδά του και τις αποφάσεις του που αλυσοδένουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια γίνεται συνεργός στα σενάρια που απεργάζονται συντηρητικοί κύκλοι για Grexit ή διαρκή λιτότητα. Εγώ τον ρώτησα γι’ αυτό στη Βουλή και δεν μου απάντησε» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα διέψευσε ότι υπήρξε ποτέ πρόταση για σύμπραξη λέγοντας ότι «ήταν ψέματα ότι μου τηλεφώνησε το βράδυ των εκλογών για να σχηματίσουμε κυβέρνηση».

Η κυρία Γεννηματά πρότεινε στη συνέντευξή της ένα σχέδιο με την κωδική ονομασία «Ελλάδα» το οποίο, όπως εξήγησε, πρέπει να περιλαμβάνει τρία σημεία:

-ένα δικό μας σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στο κράτος και την οικονομία το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει με αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη

– να αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα εκτιμώντας ότι  στόχος του 3,5% για μετά το 2018 δεν βγαίνει με τίποτα

– Ουσιαστική διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους και «όχι αυτά τα μεσοπρόθεσμα-βραχυπρόθεσμα που λέει ο κ. Τσίπρας. Υπενθυμίσε, δε, με αυτή την αφορμή την απόφαση του Eurogroup του 2012 που έλεγε ότι το 2022 στόχος ήταν ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ να είναι κάτω από 110% «και αυτό το απεμπόλησε ο κ. Τσίπρας».

Τάχθηκε επίσης υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης από τα δύο πρώτα κόμματα που θα προκύψουν από εκλογές «όπως συμβαίνει με τους μεγάλους συνασπισμούς σε ευρωπαϊκές χώρες».

Χαρακτήρισε μονόδρομο το Μνημόνιο του 2012 αν και παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν λάθη και βεβαίως ήμασταν απροετοιμαστοί όπως όλη η Ευρώπη». Πρόσθεσε, δε, ότι ήταν «τεράστιο λάθος και φασιστική άποψη από τον Τσίπρα να λέει ότι το συνολο της μεταπολίτευσης έκανε λάθη και οδήγησε στο Μνημόνιο».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «προχωράμε όλοι μαζί, η ενότητα, η συσπείρωση και η ανανέωση είναι στόχος» διευκρινίζοντας ότι «εγώ είμαι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν μπορεί να προχωρήσει κανένας χώρος χωρίς επικεφαλής».

Έκλεισε ωστόσο την πόρτα σε όσους «πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ» λέγοντας ότι «δεν είναι ευπρόσδεκτοι πίσω».

Μιλώντας τέλος για την κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για το ταξίδι του πρωθυπουργικού αεροσκάφους είπε ότι «είναι λάθος, ευτελίζεται η πολιτική ζωή με ευθύνη και των δύο, ρίχνουμε νερό στο μύλο των πιο συντηρητικών κύκλων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.