ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Στ. Θεοδωράκης: Αποτυχημένη η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης

Στ. Θεοδωράκης: Αποτυχημένη η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης

Στα Γιάννενα βρέθηκε το Σάββατο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, που μιλώντας σε δημοσιογράφους έξανε λόγο για “διπλό πρόσωπο της κυβέρνησης. Ο κ. Θεοδωράκης έκανε παράλληλα εκτενή αναφορά στην εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων, με αφορμή βανδαλισμούς που έγιναν πριν από λίγο καιρό στη συναγωγή.

“Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει διπλό πρόσωπο. Άλλα λέει στους Έλληνες, άλλα λέει στους δανειστές. Είναι η γνωστή αποτυχημένη διαπραγματευτική τακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γιατί η χώρα είναι αναξιόπιστη, οι δανειστές δεν την εμπιστεύονται και ζητούν όλο και κάτι παραπάνω”, σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης.

“Και το κόστος, βέβαια, θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Και -για να είμαι ακριβής- το κόστος από την αποτυχημένη διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το πληρώνουν πάντα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας” καταλήγει στη σύντομη δήλωσή του.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, στους Εβραίους των Ιωαννίνων, η πλειονότητα των οποίων βρήκε τραγικό θάνατο στον Β’ Π.Π. Με ανάρτησή του στο facebook στηλίτευσε τις σβάστιγκες με τις οποίες άγνωστοι έβαψαν τους τοίχους της εβραϊκής συναγωγής στην πόλη. 

“Περπατώντας στα δρομάκια των Ιωαννίνων η αύρα της ιστορίας σου χτυπάει το πρόσωπο. Οι Γιαννιώτες είναι περήφανοι για το Κάστρο τους και την παλιά γειτονιά. Εκεί που ζούσαν κάποτε και οι Εβραίοι. Από τους παλιότερους κατοίκους. Ρωμανιώτες, ελληνόφωνοι δηλαδή. Ώσπου ήρθε η 25η Μαρτίου του ‘44. «Και τους πήραν όλους: και τον κουφό το χαχάμη και τις γριὲς και τους γέρους και κείνους που θέλανε να δουλέψουνε το Σάββατο και τους άλλους όλους που δεν πιάνανε τη φωτιά και τα μικρά τα παιδιά τους με τα σπυριά και του Σαμπεθάι Καμπιλή τα παιδιά και το Σιέμο και τον ίδιον τον Σαμπεθάι Καμπιλή. Και χαθήκαν όλοι – τέσσερις χιλιάδες ψυχές (…) Μέσα σε λίγες ώρες η Κοινότητα των Εβραίων βούλιαξε ακέρια. Με τη Συναγωγή της, τα μαγαζιά της, τους παράδες τους μαζωμένους πεντάρα-πεντάρα. Δεν έμεινε τίποτα. Η μικρή μας πόλη με πιασμένη την ανάσα άκουσε το σπαραγμό και το θρήνο που υψώθηκε απ᾿ τα οβραίικα» (όπως περιγράφει ο εξαίσιος Γιαννιώτης συγγραφέας Δημήτρης Χατζής).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Άουσβιτς γύρισαν πίσω μόνο 163. Στη Συναγωγή υπάρχουν σήμερα οι πλάκες με τα ονόματα όσων χάθηκαν. Ο Μωυσής Ελισάφ, ο γιατρός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων μπορεί να σου πει τα δράματα με τα μικρά τους ονόματα. Και πριν δέκα μέρες κάποιοι έφτιαξαν σβάστικες στους τοίχους της Συναγωγής! Κάτι δειλά ερπετά που σέρνονται τις νύχτες. Και που νομίζουν ότι μπορούν να πληγώσουν ξανά την ιστορία των Ιωαννίνων. Πόσο γελασμένοι είναι… Απέναντι τους δεν βρίσκονται μόνο οι 50 που έχουν απομείνει από την εβραϊκή κοινότητα, απέναντι τους είναι δεκάδες χιλιάδες Γιαννιώτες και εκατομμύρια Έλληνες”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.