ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπ. Λυκούδης: Παραδίδει τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής

Σπ. Λυκούδης: Παραδίδει τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής

Να παραδώσει τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής καλείται ο Σπύρος Λυκούδης, μιας και διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Για τελευταία ημέρα βρίσκεται στην καρέκλα του αντιπροέδρου της Βουλής ο Σπύρος Λυκούδης καθώς το απόγευμα ψηφίζονται στην Ολομέλεια οι νέες αλλαγές του κανονισμού του Κοινοβουλίου.

Με βάση το άρθρο 20 που τροποποιείται, ένας Αντιπρόεδρος Βουλής εκπίπτει της θέσεως του από την στιγμή που διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκ μέρους της οποίας εξελέγη αντιπρόεδρος. Ο κ. Λυκούδης ήταν αντιπρόεδρος εκπροσωπώντας το Ποτάμι, από τη στιγμή λοιπόν που το Ποτάμι διαλύθηκε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο κ. Λυκούδης θα πρέπει με βάση τις νέες διατάξεις να παραδώσει την θέση του Αντιπροέδρου.

Σε περίπτωση δε μη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά αποχώρησης του βουλευτή από το κόμμα με το οποίο είχε εκλεγεί, τότε εκπίπτει επίσης αυτομάτως και στη θέση του εκλέγεται άλλος βουλευτής, προερχόμενος από την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα.

Η ρύθμιση θα αφορά και στον Κώστα Ζουράρι εφόσον τις επόμενες μέρες υπάρξει διάλυση και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς ο κ. Ζουράρις είναι αντιπρόεδρος της Βουλής, εκπροσωπώντας όμως τους Ανεξάρτητους Ελληνες στο προεδρείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως ο κ. Λυκούδης από την μέρα που το Ποτάμι είχε διαλυθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα είχε δηλώσει στην διάσκεψη των προέδρων ότι προτίθεται να παραιτηθεί και είχε υποβάλει δύο φορές την παραίτησή του, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.