ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

FAZ: Εγκώμιο στον Κ.Στεφανόπουλο, με αφορμή τα 90α του γενέθλια

FAZ: Εγκώμιο στον Κ.Στεφανόπουλο, με αφορμή τα 90α του γενέθλια

Το εγκώμιο του Κωστή Στεφανόπουλου πλέκει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή τα 90α γενέθλια του έλληνα πολιτικού.

«Όπως και ο Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ στη Γερμανία, έτσι και ο Έλληνας πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μπήκε με μια ομιλία του στα βιβλία της ιστορίας. 

Ήταν το 1999 όταν ήταν στην Αθήνα ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον. Ο Στεφανόπουλος επέκρινε το γεγονός ότι -και δεδομένων των 500.000 θυμάτων του πολέμου μεταξύ 1941 και 1944- δεν αναγνωρίστηκε επαρκώς η συνεισφορά της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. (…) 

Ο Στεφανόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής στην Ελλάδα. Δεν ήταν ποτέ μπλεγμένος σε σκάνδαλα (…) 

Η υψηλή δημοτικότητά του οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν ήταν πλέον στην ενεργό πολιτική όταν ξέσπασε η κρίση. Γεννήθηκε το 1926 στην Πάτρα, σπούδασε Νομική στην Αθήνα, έζησε μετά το πραξικόπημα του 1967 στο Παρίσι και επέστρεψε το 1974 στην Ελλάδα ως έμπιστος του νέου πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν εξελέγη το 1995 διάδοχός του στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι δεν είχε τα προσόντα για έναν τόσο μεγάλο ρόλο. Εντούτοις ο Στεφανόπουλος τον εμπλούτισε με σύνεση και αξιοπρέπεια. Το 2000 έγινε ο πρώτος πρόεδρος Δημοκρατίας που επανεξελέγη. Σήμερα κλείνει τα 90 του χρόνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.