ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προκόπης Παυλόπουλος: Κάλεσμα για ομοψυχία στα εθνικά θέματα

Προκόπης Παυλόπουλος: Κάλεσμα για ομοψυχία στα εθνικά θέματα

Την πεποίθησή του, ότι όλες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας στα εθνικά θέματα, θα μείνουν ως το τέλος ενωμένες, ανεξάρτητα από τις επιμέρους τους διαφορές, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε πως οι Έλληνες ό,τι σημαντικό πέτυχαν στον κόσμο και σε αυτήν την πορεία, το πέτυχαν ενωμένοι και πρόσθεσε ότι το κόστος του διχασμού στοίχισε ακόμη και κομμάτια του εθνικού κορμού. Τόνισε, δε, πως οι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος.

Επιπλέον, κάλεσε τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης να στηρίξουν την Ελλάδα στην υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Δικαίου και αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις αναφορικά με Μακεδονικό, το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σχετικά με την πΓΔΜ σημείωσε ότι για να μπορέσει να υπάρξει οποιαδήποτε προοπτική της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, θα πρέπει να κάνει προηγουμένως τις απαραίτητες αλλαγές στην έννομη τάξη της, αρχής γενομένης από το ίδιο της το Σύνταγμα. Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την πΓΔΜ και πρόσθεσε: «Εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι ευνοούμε την προοπτική της προς το ΝΑΤΟ και προς την ΕΕ». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: Η επίλυση του ζητήματος του ονόματος, σύμφωνα με την ιστορία, το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως παρατήρησε, για να γίνει αυτό, πρέπει η γειτονική χώρα να φέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της και πρωτίστως στο Σύνταγμά της. Γιατί το Σύνταγμά της, ως έχει σήμερα, δεν ανταποκρίνεται -σε καμία περίπτωση- σ΄αυτές τις προϋποθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.