ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η τουρκική απειλή για νέα NAVTEX μία ημέρα πριν βρεθεί η ΠτΔ στο Καστελόριζο – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Η τουρκική απειλή για νέα NAVTEX μία ημέρα πριν βρεθεί η ΠτΔ στο Καστελόριζο – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Η Άγκυρα έχει ανεπισήμως απειλήσει ότι σήμερα 12 Σεπτεμβρίου θα επεκτείνει τη Navtex, αγγίζοντας τα όρια των χωρικών υδάτων του Καστελλορίζου μία ημέρα πριν την επίσκεψη της ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου στο νησί. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείουν να επιχειρηθεί κάτι περισσότερο από το γνωστό επικοινωνιακό σόου των απειλών εκ μέρους της Άγκυρας.​

Η Άγκυρα δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για τη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας, καθώς και για τη στήριξη που παρείχαν σε Αθήνα και Λευκωσία οι συμμετέχοντες στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Νότου στην Κορσική. «Υπάρχει ένα μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο. Ένα μήνυμα αλληλεγγύης, υποστήριξης, σε σχέση με τις μονομερείς προκλήσεις, με τις παράνομες γεωτρήσεις ή σε σχέση με τις απειλές της επικυριαρχίας ενός κράτους-μέλους», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Μέχρι στιγμής, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με εμπρηστικές δηλώσεις που κινούνται εκτός διπλωματικής γλώσσας. Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κάλεσε την Ελλάδα να σιωπήσει.

«Όσοι εξυφαίνουν συνωμοσίες εις βάρος της Τουρκίας, όπως και στο παρελθόν, θα υποστούν και σήμερα πανωλεθρία», δήλωσε, προσθέτοντας: «Για να μειωθεί η ένταση (σ.σ. στην Ανατολική Μεσόγειο) απλώς αρκεί να σιωπήσουν ορισμένοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, απλώς να σιωπήσουν… Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στη γειτονική μας Ελλάδα να μην επιτρέψει να την χρησιμοποιήσουν για χάρη των συμφερόντων ορισμένων χωρών και να μην γίνει ο “μεζές” τους για τον σκοπό αυτό».

Στο ίδιο ύφος, ο εκπροσώπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι κάλεσε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τις «μαξιμαλιστικές της θέσεις» στο θέμα της θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας συντηρεί τις υψηλές θερμοκρασίες, ισχυριζόμενο ότι το Oruc Reis πλέει «σε περιοχές δικαιοδοσίας της Αγκυρας, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξέδωσε, μάλιστα, και νέα Navtex, με την οποία δέσμευσε περιοχή βορειοδυτικά της Κύπρου, στον κόλπο της Μόρφου, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.