ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Πέτσας: «Η ΝΔ δεν έχει κανένα θέμα με την κύρωση των συμφωνιών με την “Βόρεια Μακεδονία”»

Σ.Πέτσας: «Η ΝΔ δεν έχει κανένα θέμα με την κύρωση των συμφωνιών με την “Βόρεια Μακεδονία”»

Μπορεί όσο δεν ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία να έκανε μάχη για την Συμφωνία των Πρεσπών, όμως όσο καιρό βρίσκεται στην κυβέρνηση τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ζάεφ επισκέφτηκε την Αθήνα, όπου και τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (που προεκλογικά διαβεβαίωνε πως δεν θα τον υποδεχθεί ποτέ και δεν θα αποκαλέσει ποτέ τα Σκόπια ως “Βόρεια Μακεδονία”), ενώ σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατίας δεν έχει κανένα θέμα με την κύρωση των συμφωνιών με τη “Βόρεια Μακεδονία” (όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε).

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εάν έχει ενημερώσει πως θα παραστεί στην ψηφοφορία, ο κ.Πέτσας σημείωσε καταρχάς ότι ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα έρθουν τελικά στη Βουλή προς ψήφιση οι συμφωνίες με τα Σκόπια, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όταν γίνει η ψηφοφορία, δεν θα υπάρχει τελικά κανένα πρόβλημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως έστειλε και ένα μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ και προς όσους βουλευτές νιώθουν κάπως… αμήχανα με την κύρωση των συμφωνιών. Υπενθύμισε ότι η ΝΔ ως αντιπολίτευση έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών και πως είχε προειδοποιήσει ότι μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει αφού ψηφιστεί.

Σημείωσε επίσης πως όταν η Ελλάδα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο τη διεθνή νομιμότητα απέναντι στην Άγκυρα δεν μπορεί να την αγνοεί κατά το δοκούν. «Δεν μπορούμε α λα καρτ να επικαλούμαστε τη διεθνή νομιμότητα για την Τουρκία και να τη γράφουμε στα παλιά μας παπούτσια για τη Βόρεια Μακεδονία» εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισήμανε άλλωστε ότι μία από τις συμφωνίες που θα έρθουν προς κύρωση αφορά στον έλεγχο του FIR των Σκοπίων από την Ελλάδα, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς προς πάσα κατεύθυνση το ερώτημα εάν θα ήταν προτιμότερο να αφεθεί αυτό το πεδίο στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.