ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έγινε το τετ-α-τετ Ιερώνυμου με Κ.Μητσοτάκη: Δεν αποκαλύπτεται τι συμφωνήθηκε (upd)

Έγινε το τετ-α-τετ Ιερώνυμου με Κ.Μητσοτάκη: Δεν αποκαλύπτεται τι συμφωνήθηκε (upd)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, βρέθηκε τελικά το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίον όμως δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα μπροστά στις κάμερες, αλλά προτίμησαν να τα πουν κατ’ιδίαν.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε ωστόσο μία δημόσια προσέγγιση από τον Μάκη Βορίδη, με τον οποίο μίλησαν για λίγα δευτερόλεπτα.

Έπειτα από την ορκωμοσία του πρώτου «γκρουπ» των μελών της νέας κυβέρνησης, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος ευχήθηκε «συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, μετά το πέρας της ορκωμοσίας του πρώτου γκρουπ.

Αυτή ήταν η πρώτη τους τετ-α-τετ συνάντηση μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ανοίξει αύριο, 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανίων, τους ιερούς ναούς, παρά την απόφαση της κυβέρνησης για αυστηρό lockdown που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι όσα ειπώθηκαν θα γίνουν γνωστά μέσα στην ημέρα.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, για το θέμα που ανέκυψε με την Εκκλησία για τους ανοιχτούς ναούς στα Θεοφάνεια, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πανε καλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.