ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Μαξίμου επιμένει στη «γραμμή» Κ.Σημίτη και μιλάει για όλα με τους Τούρκους! – Η πραγματική διαρροή

Το Μαξίμου επιμένει στη «γραμμή» Κ.Σημίτη και μιλάει για όλα με τους Τούρκους! – Η πραγματική διαρροή

Πανικόβλητη η κυβέρνηση «έτρεξε» να κάνει διαρροή μετά το σκηνικό με τον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών ήταν «εντολή» Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός από τη μία έδειξε αιφνιδιασμένος από όσα έπραξε ο υπουργός Εξωτερικών, από την άλλη είδε πως σχολιάστηκε θετικά εντός και εκτός ΝΔ η ενέργεια του. Έτσι το Μαξίμου διέρρευσε μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όσα έκανε ο Δένδιας ήταν «εντολή» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=zGu8JzW46t0&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

Κάτι το οποίο, όπως τονίσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, είναι αυτονόητο.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως», έγραφε η διαρροή που μεταδόθηκε χθες το βράδυ.

Παρόλα η πραγματική διαρροή ήταν διαφορετική, καθώς περιείχε και δεύτερο σκέλος.

Τι έλεγε όμως η πραγματική διαρροή;

Το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται στην πραγματική διαρροή την οποία δημοσιεύει η φιλοκυβερνητική «Καθημερινή», σύμφωνα με την οποία υπήρχε και ένα δεύτερο σκέλος, το οποίο για άγνωστο προς το παρόν λόγο δεν δημοσιεύθηκε.

Στην διαρροή αναφέρεται χαρακτηριστικά «η επίλυση των διαφόρων θεμάτων», κάτι που φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το τελεσίγραφο Καραμανλή, τ’ ότι δηλαδή η Ελλάδα συζητάει με την Τουρκία μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Η διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου επιστρέφει λοιπόν στην γραμμή Σημίτη που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα. Συνεχίζουν δηλαδή στην ίδια εθνικά επιζήμια πολιτική, ακόμα και μέσω διαρροών. Απλά αυτή ίσως γίνει με μυστική διπλωματία και όχι με επίσημες τοποθετήσεις.

Όσα ανέφερε το δημοσίευμα για την διαρροή:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εκεί και πέρα, όπως έχουμε τονίσει στο pronews.gr, παρά τις επικοινωνιακές «κορώνες» περιμένουμε να δούμε την γραμμή που θα ακολουθήσει πραγματικά το Μαξίμου στην πράξη. Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε προ ολίγου τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την χθεσινή συνάντηση, με τον πρωθυπουργό να είναι «ικανοποιημένος» με την στάση του ΥΠΕΞ, έτσι τουλάχιστον διέρρευσαν γι’ ακόμη μία φορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.