ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συνεχείς οι εσωκομματικές συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Διάλογος τώρα, αλλαγές τον Νοέμβριο λέει η τάση «Ομπρέλα»

Να τελειώσουν όλα μέσα στο καλοκαίρι, θέλουν οι «προεδρικοί»

Συνεχείς οι εσωκομματικές συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Διάλογος τώρα, αλλαγές τον Νοέμβριο λέει η τάση «Ομπρέλα»

Να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για μια εσωκομματική συζήτηση χωρίς ψιμύθιο και εις βάθος είναι η ουσία της πρότασης, με την οποία αναμένεται να κατέλθει στις επικείμενες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η αριστερόστροφη τάση «Ομπρέλα».

Αυτοκριτική οκταετίας

Στη σκιά της βαριάς ήττας, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της έχουν, κατά πληροφορίες, οριοθετήσει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους τις προηγούμενες μέρες το κέλυφος της πρότασής τους απέναντι στην εισήγηση που αναμένεται να παρουσιάσει στα κομματικά όργανα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας ως «κόκκινη γραμμή» την αυτοκριτική των ετών 2019- 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, «νομίζω ότι ένα αποτέλεσμα δεν διαμορφώνεται μόνο κατά την προεκλογική περίοδο. Χτίζεται όλη την προηγούμενη περίοδο από την επόμενη και του 2019», τόνισε στο Real Fm ο πρώην Γραμματέας και Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Και έρχομαι σε ένα στοιχείο μιας πρώτης κριτικής, που δεν κάναμε στον βαθμό που μας επέβαλαν οι ανάγκες το 2019, μετά το 2019», όπως είπε. Στην ίδια κατεύθυνση, «νομίζω ότι μετά το 2019 δεν μπορέσαμε να συζητήσουμε επαρκώς και σε βάθος την κυβερνητική εμπειρία και να διαβάσουμε, ας πούμε, ακριβώς τα ζητήματα, τα οποία μας είχαν απασχολήσει», κατέληξε.

Η ανάγκη μιας εκ βαθέων αυτοκριτικής είναι το πρώτο από τα σημεία στα οποία αναμένεται να σταθεί με έμφαση η «Ομπρέλα».

Αμφότεροι οι κ. Δημητρης Βίτσας και Πάνος Σκουρλέτης τοποθετήθηκαν δημόσια τις τελευταίες ώρες υπέρ της μετάθεσης του συνεδρίου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την προετοιμασία της σχετικής, εσωκομματικής συζήτησης.

Ο «διάβολος» και οι λεπτομέρειες

Παράλληλα, ωστόσο, η συζήτηση περί χρόνου αποκτά μεγαλύτερο νόημα σε επίπεδο συσχετισμών, καθώς η μετάθεση του συνεδρίου το φθινόπωρο συνεπάγεται βάσει καταστατικού την εκλογή νέων συνέδρων, όταν στο ενδεχόμενο διεξαγωγής συνεδρίου μέσα στο καλοκαίρι κατά την επιθυμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι σύνεδροι θα είναι όσοι μετείχαν στο 3ο Συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Απρίλιο, δηλαδή «προεδρικοί» σε ποσοστό 75%.

Παράλληλα, ένα τρίτο σημείο τριβής αναμένεται να αποτελέσει η εκλογική βάση για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς υπάρχουν και νέα μέλη που γράφτηκαν μετά το περασμένο Συνέδριο, όπως επισημαίνεται, όποτε και ο κατάλογος των εγγεγραμμένων μελών θα απασχολήσει, κατα πληροφορίες, τον εσωκομματικό διάλογο μεταξύ των τάσεων.

Ο λόγος στην Κεντρική Επιτροπή

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της «Ομπρέλας» παρατηρούν πως δεν νοείται συζήτηση περί συνεδρίου χωρίς να ανάψει το σχετικό «πράσινο» φως από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα κληθεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις τόσο για την ακριβή ημερομηνία, όσο και για τη φυσιογνωμία του. Στην κατεύθυνση αυτή, στελέχη της «Ομπρέλας» αναμένουν με ενδιαφέρον την εισήγηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως προς το χρονοδιάγραμμα της σύγκλησης των κομματικών οργάνων, τις επόμενες ώρες.

Πανελλαδική συνδιάσκεψη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποκρυσταλλώνοντας, πάντως, σε τελικό στάδιο την πρότασή της, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων στελεχών της «Ομπρέλας» και σε πανελλαδικό επίπεδο παραμονές της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία κατά πληροφορίες θα διεξαχθεί ένα από τα επόμενα Σαββατοκύριακα, με τα στελέχη της αριστερόστροφης τάσης του ΣΥΡΙΖΑ να πιέζουν προς την κατεύθυνση της άμεσης συνεδρίασης της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.