ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Ηλιόπουλος για Efood: «Ο νόμος Χατζηδάκη “γκρεμίζει” τα εργασιακά δικαιώματα»

Ν.Ηλιόπουλος για Efood: «Ο νόμος Χατζηδάκη “γκρεμίζει” τα εργασιακά δικαιώματα»

Για ακόμη μία φορά ο Νάσος Ηλιόπουλος εξαπέλυσε “επίθεση” προς την κυβέρνηση για την υπόθεση της Εfood.

Πιο συγκεκριμένα επικαλείται δηλώσεις γαλάζιας βουλευτή για τη δυνατότητα που δίνει ο νέος εργασιακός νόμος στις πλατφόρμες να μετατρέπουν τους διανομείς από εργαζόμενους σε αυτοαπασχολούμενους.

Η κοροϊδία τελειώνει

«Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν κατανοήσει ότι ο νόμος Μητσοτάκη/Χατζηδάκη χτυπάει τα εργασιακά τους δικαιώματα. Τελευταίο παράδειγμα η απόπειρα εταιρείας delivery να μετατρέψει σε ένα βράδυ μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «η βουλευτής της ΝΔ κα Ευθυμίου παραδέχτηκε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα αυτοαπασχόλησης, ενώ μιλάμε για θέσεις μισθωτής εργασίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει νομοθετική διάταξη «για την κατοχύρωση της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων εργαζομένων» και σημειώσει ότι «η κοροϊδία τελειώνει και η ΝΔ θα αναγκαστεί ή να υποχωρήσει από τον αρχικό της σχεδιασμό ή να παραδεχτεί δημόσια ότι για άλλη μια φορά εργάζεται για τα συμφέροντα των λίγων».

Ή θα υποχωρήσει ή θα παραδεχτεί ότι εργάζεται για τα συμφέροντα των λίγων

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν κατανοήσει ότι ο νόμος Μητσοτάκη/Χατζηδάκη χτυπάει τα εργασιακά τους δικαιώματα. Τελευταίο παράδειγμα η απόπειρα εταιρείας delivery να μετατρέψει σε ένα βράδυ μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους. Η βουλευτής της Ν.Δ. κα Ευθυμίου παραδέχτηκε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα αυτοαπασχόλησης, ενώ μιλάμε για θέσεις μισθωτής εργασίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλώνουμε ξανά ότι θα καταθέσουμε νομοθετική διάταξη για την κατοχύρωση της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κοροϊδία τελειώνει και η Ν.Δ. θα αναγκαστεί ή να υποχωρήσει από τον αρχικό της σχεδιασμό ή να παραδεχτεί δημόσια ότι για άλλη μια φορά εργάζεται για τα συμφέροντα των λίγων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.