ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Νέας Δημοκρατίας για τον νέο εκλογικό νόμο

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Νέας Δημοκρατίας για τον νέο εκλογικό νόμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «κάθε πολιτικό κόμμα που επικαλείται την εμβάθυνση της δημοκρατίας και διατείνεται ότι εμπιστεύεται τη βούληση των πολιτών, να το αποδείξει έμπρακτα, στηρίζοντας την πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο. Κάθε άλλη στάση υπακούει σε μικροπολιτικές λογικές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Είναι γνωστή η αλλεργία που έχει η Νέα Δημοκρατία σε αλλαγές που διευρύνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της απλής αναλογικής και της διεύρυνσης του δικαιώματος της ψήφου στη νέα γενιά. Η αλλεργία αυτή αποτυπώνεται πλήρως τόσο στο άρθρο του εκπροσώπου της συντηρητικής παράταξης, κ. Κουμουτσάκου, στην εφημερίδα “Τα Νέα”, όσο και στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Αποτελεί ύψιστη προσβολή για τη νέα γενιά να χαρακτηρίζονται «ανώριμοι» και «μη διαθέτοντες πολιτικό κριτήριο» οι νέοι άνθρωποι ηλικίας 17 ετών. Αντί για μαθήματα -αλά καρτ- ευρωπαϊσμού, ας ρίξει η ΝΔ μια ματιά στις κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διεύρυνση του δικαιώματος στην ψήφο στη νέα γενιά. Εξίσου προσβλητικοί για τη νέα γενιά είναι και οι ισχυρισμοί  του κ. Κουμουτσάκου περί “εκμαυλισμού” της νέας γενιάς με τη θέσπιση της ψήφου στα 17 έτη: ας μην κρίνει η Νέα Δημοκρατία εξ ιδίων τα αλλότρια.

Καλούμε, επίσης, τη ΝΔ να φρεσκάρει τη μνήμη της πριν αναφερθεί στις ψήφους της Χρυσής Αυγής: Η θεωρία των δύο άκρων, ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Κρανιδιώτης, δεν έπεσαν από τον ουρανό.

Η πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο αποτελεί σταθμό στην πορεία του εκδημοκρατισμού των θεσμών και της ενδυνάμωσης της λαϊκής βούλησης. Ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Καλούμε κάθε πολιτικό κόμμα που επικαλείται την εμβάθυνση της δημοκρατίας και διατείνεται ότι εμπιστεύεται την βούληση των πολιτών, να το αποδείξει έμπρακτα, στηρίζοντας την πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο. Κάθε άλλη στάση υπακούει σε μικροπολιτικές λογικές. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.