ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δ. Τζανακόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του νόμου για τα κανάλια

Δ. Τζανακόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του νόμου για τα κανάλια

«Η απόφαση του ΣτΕ θα είναι φυσικά δεσμευτική, νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση» τόνισε, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και συνέχισε λέγοντας:

«Από εκεί και πέρα, αναλόγως με το είδος αυτής της απόφασης, γιατί ξέρετε υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις σε μία νομική απόφαση, σε μία δικαστική απόφαση, θα επιλέξουμε και πώς θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, θα είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δηλαδή, ακόμα και μια αρνητική απόφαση, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παραιτείται από την σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Ερωτηθείς αν μπορεί σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση να επιστρέψει με έναν νέο νόμο στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε:

«Μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο. Αλλά σας ξαναλέω ότι αυτό εξαρτάται και από το είδος της απόφασης του ΣτΕ. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, σε κάθε περίπτωση το κοινοβούλιο της χώρας διατηρεί τη νομοθετική εξουσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με το θέμα του ανασχηματισμού, ο ίδιος είπε πως «είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να αποφασίσει και πότε και πώς και αν θα γίνει ανασχηματισμός. Από εκεί και πέρα τις επόμενες μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.