ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κ.Μητσοτάκη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κ.Μητσοτάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να πει τίποτα το καινούριο. Η “σκουριασμένη” πολιτική του πρόταση είναι γνωστή και δοκιμασμένη με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην 82η ΔΕΘ.

Και προστίθεται: «Το μοναδικό σχέδιο του προέδρου της ΝΔ παραμένει ακριβώς το ίδιο: συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία».

Αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Στο σχέδιο Μητσοτάκη, η αξιολόγηση και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα ισοδυναμούν με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Στη νέα του γλώσσα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ονομάστηκαν «απελευθέρωση»! Δεν κρύβει ότι θέλει να παραχωρήσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία σε ιδιώτες. Για τον κ. Μητσοτάκη, η προώθηση των επενδύσεων ισοδυναμεί με το πλιάτσικο και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μείωση των φόρων σημαίνει νέες επιβαρύνσεις για τα μεσαία και ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Το πιο αστείο, αλλά συνάμα επικίνδυνο στοιχείο της ομιλίας του, είναι ότι με τη «σοβαρότητα» και την «αξιοπιστία» που τον διακρίνει θα πείσει για μείωση των πλεονασμάτων, υποσχόμενος νέες «μεταρρυθμίσεις» -αντάλλαγμα προς τους δανειστές- που δεν τις κατονομάζει- για μετά το 2018!

Επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ για νέο μνημόνιο -ευτυχώς θα παραμείνει μόνιμα στην αντιπολίτευση!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σίγουρο είναι ότι η χώρα αξίζει καλύτερα από τον αμετανόητο νεοφιλελεύθερο και επικίνδυνα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.