ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Φίλια» πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση του προσφυγικού από τον Γ. Μουζάλα

«Φίλια» πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση του προσφυγικού από τον Γ. Μουζάλα

Ένα εσωκομματικό «μπρα-ντε-φερ» φαίνεται ότι επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στην πολιτική γραμματεία του κόμματος με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του Γιάννη Μουζάλα.

Ο Γιάννης Μουζάλας εξερράγη όταν μέλη του κόμματος εξαπέλυσαν πυρά και παράπονα κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Ο υπουργός άκουσε και απάντησε: «Άμα είναι, να παραιτηθώ!». Σύμφωνα με πηγές, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ μελών της πολιτικής συνεδρίασης του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού, για τη διαχείριση στο θέμα του προσφυγικού, και ίδιος δεν έμεινε αμίλητος. Φέρεται να είπε ότι ο ίδιος ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική – που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση – και ότι αν δεν συμφωνούν, μπορούν να αλλάξουν υπουργό.

Οι ψυχραιμότεροι, στη συνέχεια, προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου υποβάθμισε το ζήτημα, με κυβερνητικές πηγές να ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Μουζάλα.

Πάντως, το προσφυγικό είναι εμφανές ότι προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση. Εξάλλου συζητήθηκε πάνω από δύο ώρες στην Πολιτική Γραμματεία χθες. «Κοινός στόχος όλων στην κυβέρνηση είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων» τόνιζε κυβερνητική πηγή, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ενώ προσέθεσε ότι έμφαση δόθηκε στον συντονισμό των υπουργείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον ντόρο που προκάλεσε η είδηση περί παραίτησης, εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο του κ. Μουζάλα που δεν διαψεύδει, αλλά… εξηγεί μόνο γιατί έφυγε νωρίτερα από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία διεξήχθη πολιτική συζήτηση μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις. Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο υπουργός αποχώρησε, προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.