ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολ. Γεροβασίλη: Επιχείρηση «σοκ και δέος» του Κ. Μητσοτάκη κατά του κοινωνικού κράτους

Ολ. Γεροβασίλη: Επιχείρηση «σοκ και δέος» του Κ. Μητσοτάκη κατά του κοινωνικού κράτους

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύει η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη. Τον κατηγορεί για επιχείρηση «σοκ και δέους» απέναντι στο κοινωνικό κράτος και για επιθυμία «να ισοπεδώσει» το Δημόσιο.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταργηθεί η ιστορική μνήμη και να αντικατασταθεί από μια μνήμη επιλεκτική…Επιλεκτική απέναντι στα έργα και τις ημέρες του και της παράταξής του. Μόνο που ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση» σχολιάζει η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «για αυτό και τον έχει κατατάξει ως επιζήμιο πολιτικό παράγοντα για το Δημόσιο, τα υπαλληλικά δικαιώματα, την εργασιακή γαλήνη».

Σε ανακοινωσή της η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης το 2013 εισηγήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την απόλυση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, μέσω διαθεσιμότητας. «Την ορολογία «απολύσεις» εισήγαγε ο κ. Μητσοτάκης. Μόνος του τις επέλεξε, ο ίδιος τις εφάρμοσε μαζικά και οριζόντια» αναφέρει, ενώ προσθέτει ότι «ακόμη και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στην τελευταία έκθεσή του αναζητά τις αιτίες και τα «οφέλη» από τον τυφώνα των απολύσεων»..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζει, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε να ανασυγκροτήσει το Δημόσιο, γιατί επιθυμούσε μόνο να το ισοπεδώσει.» και καταλήγει: «ας αφήσει, λοιπόν, κατά μέρος τα νεοφιλελεύθερά του σχέδια. Τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη «πλεονάζουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.